Bani de zece ori mai puțini de la CE Oltenia pentru o primărie din Gorj

Fondurile pe care le primesc primăriile de la Complexul Energetic Oltenia din taxe și impozite sunt tot mai mici pe măsură ce și activitatea companiei s-a redus în ultimii ani. Primăria Negomir, de exemplu, primea în urmă cu opt ani în jur de 200 de mii de lei pe lună de la Complex drept taxe și impozite. Acum primește de zece ori mai puțin.

Tinerii nu au reușit să mai prindă un loc de muncă în Complexul Energetic Oltenia, deși mare parte din locuitorii comunei Negomir lucrează de zeci de ani în carierele de cărbune ori în termocentrale. “Din păcate, suntem dependeți de el ca și comună. După 81 încoace nu a reușit nimeni să se mai angajeze la complex. Generațiile acestea au mers spre alte județe sau lucrează în privat, dar majoritatea localnicilor din Negomir lucrează în complex”, a explicat primarul din Negomir, Tudor Oiță, la Gorj TV.

Sumele pe care primăria le primește de la companie drept impozite s-au redus substanțial în ultimii ani. De la 200 de mii de lei lunar la nici 20 de mii de lei. „Primeam undeva la 200 de mii de lei pe lună prin 2012. Am primit până în 2016. După ce am ajuns primar, am avut probleme pentru că am mers să discut, că nu mai primeam decât în jur de 10-15 mii de lei pe lună având bugetul construit după prognoza anilor precedenți. Ne-am reglat foarte greu”, a mai adăugat Tudor Oiță.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: