Curtea de Conturi a verificat cum s-au cheltuit banii publici în pandemie

Curtea de Conturi a luat la puricat toate primăriile și spitalele din Gorj ca să vadă cum au cheltuit banii în perioada stării de urgență. Una dintre instituțiile care a scăpat fără emoții după aceste verificări este Primăria Târgu-Cărbunești. Pentru că nu au fost foarte multe persoane în izolare la domiciliu, nici cheltuielile primăriei cu hrana acestora nu au fost mari și nici nu a fost cazul să-i fie imputate unității administrativ-teritoriale vreo sumă de bani.

La Târgu-Cărbunești, controlorii Curții de Conturi au făcut verificări atât la primărie, cât și la spital. “Am avut un audit al Curții de Conturi pe cheltuielile făcute în perioada stării de urgență. Și noi, și spitalul. Nu au fost probleme. Controlul a trecut fără probleme. Nu au fost lăsate măsuri”, a spus Dănuț Birău, primarul din Târgu-Cărbunești.

Birău a mai adăugat, la Impact TV, că primăria nici nu a cheltuit sume mari de bani cu hrana celor izolați, în perioada stării de urgență. Nereguli nu au fost găsite nici la spitalul din oraș în urma auditului. „Noi nu suntem foarte bogați și am încercat să fim cât mai chizbuiți. S-au făcut în jur de de 24, 25 de lei pe zi când erau foarte puțini oameni izolați la domiciliu. Am încercat să facem acele pachete pe care le-am dus de patru, cinci ori în funcție de numărul familiilor care erau izolate la domiciliu și ei și-au făcut singuri mâncare din produsele de bază pe care le-am cumpărat noi”, a mai explicat Birău.

Vizualizări: 1,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: