Lăcrămioara Diaconu-Pinţea: CEO va avea noi capacități, iar România va fi mai bine pregătită

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea, membru în directoratul Complexului Energetic Oltenia, a declarat, în cadrul conferinței News.ro Energy road – Energie la tine acasă, că planul de restructurare al companiei va duce la apariția unor noi capacități ce vor contribui la creșterea independenței energetice a României. 

“Cu acest plan, România va avea capacităţi noi de producţie, care lipsesc la acest moment şi constituie motivele pentru care trecem prin această criză energetică. România va fi mai bine pregătită să treacă prin viitor prin astfel de volatilităţi. Planul are nişte repere fixe, dar şi anumită flexibilitate, permite nişte măsuri temporare”, a explicat Lăcrămioara Diaconu-Pinţea.

Valoarea planului de restructurare se ridică la 3,9 miliarde de euro, din care suma de 2,6 miliarde de euro este suportată de statul român, iar 1,3 miliarde de euro de către Complexul Energetic Oltenia.

Lăcrămioara Diaconu-Pinţea a menţionat că cine solicită ajutorul de stat trebuie să aibă alături toţi acţionarii, existând un acord cu Fondul Proprietatea.

Contribuţia proprie a CEO, în valoare de 1,3 miliarde de euro, este compusă din venituri din vânzarea de electricitate, dar şi din creşterea contribuţiei prin finanţarea bancară şi parteneriate. 

Vizualizări: 2,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: