Afacerea unui tânăr din Telești a obținut 250.000 de euro la ”Imperiul Leilor”

Tânărul antreprenor din comuna Telești care administrează împreună cu tatăl său o fabrică de peleți și brichete și-a prezentat afacerea la ”Imperiul Leilor” și a cerut 250.000 de euro pentru extinderea liniei de producției. Proiectul prezentat de tânărul gorjean i-a făcut pe patru din cei cinci oameni de afaceri să-i facă oferte pentru a-i da banii. Eduard Fariseu a ales să meargă mai departe în afacere cu Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati.

Eduard Fariseu are 24 de ani și a făcut sport de performanță până la 18 ani. Cântă la pian și la chitară, iar la 12 ani a făcut primii bani vânzând parfumuri colegilor de la școală. A absolvit Facultatea de Contabilitate și Informatică de Gestiune pentru că părinții își doreau acest lucru, iar din pasiune a urma cursurile Facultății de Fizică.

A început afacerea cu peleți și brichete în anul 2018 împreună cu tatăl său. ”Afacerea a venit din ideea de a veni pe piață cu un produs ecologic. În anul 2017 am depus un proiect și am obținut o finanțare europeană de 44.000 de euro la care s-au adăugat banii familie, economii, credite și așa mai departe. Toată investiția în afacere s-a ridicat la aproximativ 450.0000 de euro”, a declarat Eduard Fariseu.

Extindere în Capitală

Pentru că afacerea a prins foarte bine pe piața din România, tânărul din Telești vrea să-și mărească linia de producție și pentru asta ar mai avea nevoie de 250.000 de euro. Din acest motiv a decis să participe la Imperiul Leilor.” Este o afacere de perspectivă, producem un combustibil bio, iar vânzările au crescut considerabil de la un an la altul. Folosim rumeguș 100% ecologic și să vă dau așa: un exemplu o tonă de peleți este echivalentul a 5 metri cubi de lemne. În prezent avem o cerere foarte mare pentru că am semnat un contract cu cel mai mare retail în bricolaj din România și de aceea avem nevoie de bani achiziționarea unei linii de producție mai mare și mai performantă”.

Eduard Fariseu a  reușit să convingă 4 din cei 5 oameni de afaceri de la ”Imperiul Leilor” să investească 250.000 de euro în fabrica lui de peleți și brichete în schimbul a 25% din afacere. A primit exact cât a cerut, însă a trebuit să aleagă cu cine va merge mai departe.

Eduard și tatăl său au decis să colaboreze pe viitor cu Cristina Bâtlan și Dr. Wargha Enayati. Condiția celor doi ”lei” a fost ca după ce își va achiziționa linia de producție mai performantă, pe cea pe care o are să o mute în apropierea Capitalei și să se extindă și în acea zonă cu producerea de peleți și brichete.

Vizualizări: 6,102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: