Își vinde animalele pentru că nu găsește păstori. Cât e salariul!

Un fermier din Gorj a scos la vânzare aproape toată exploatația de caprine deoarece nu găsește păstori. Deși salariile oferite pentru această muncă ajung și la 3.500 de lei,  gorjenii aflați în căutarea unui loc de muncă preferă să-și încerce norocul la muncă în străinătate, spune fermierul. 

Fermierul din satul Cojani are aproximativ 800 de capete de caprine, însă cu părere de rău vrea să renunța la 500 dintre acestea. ”Am scos la vânzare 500 de capre pentru că nu mai pot să le întrețin oricând de mult mi-aș dori.  Efectiv nu mai fac față, iar cu oamenii pe care îi am acum la muncă nu mă descurc și nici nu găsesc să angajez.  Acesta este motivul pentru care renunț la ele. Nu găsesc păstori, iar cei pe care îi am acum mai au și ei nevoie de concediu, de zile libere, nu pot să-i exploatez. Să știți că la animale este foarte greu, este o meserie grea. Chiar dacă salariu este undeva la 3.000 -3.500 de lei la care se adaugă cazare și mâncare oamenii nu vin să muncească”, spune fermierul.

În timp ce tot mai mulți gorjeni aleg drumul străinătății pentru a  face rost de bani, afacerile locale au de pierdut din cauza lipsei de personal, iar cazul fermierului din Cojani nu este un caz singular. 

”Nu găsim oameni și nu mai putem face față. Decât să ne batem joc de animale mai bine le vindem. Am început treaba asta acum șase ani și am tras din greu să ajung să am azi 800 de capre, dar cu părere de rău trebuie să renunț la ele. Asta este situația. Voi opri mai puțin de jumătate”. Fermierul a investit mulți bani, achiziționând capre de Banat și carpatine. Prețul de vânzare este de 500 de lei pe animal, ușor negociabil. Se vând pe ales și se asigură chiar și transport gratuit în țară.

Galerie foto


Vizualizări: 5,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: