Lacrimi și sfinți vopsiți

Ce nebunie e la televizor de când a fost arestat bietul Gigi! Toți lingăii, toți atârnachii, toate fufele și toate curvele de presă se comportă ca niște heroinomani închiși la un centru de dezintoxicare, fără nici o doză la dispoziție. Mare era Gigi! Pentru ei, a fost mai mare decât Dumnezeu. Gigi le punea mâncare pe mese. Le dădea bani, le dădea audiență, le dădea entertainment de care ei, triștii, nu vor fi niciodată în stare singuri. Le mai dădea și oral, ocazional, ba chiar destul de des, dar pișcotarii nu se supărau. Până la urmă, era de datoria lor de curve s-o mozolească pentru niște biștari.

Sevrajul nu îi afectează doar fizic, ci le afectează și logica. În încercarea lor sinceră de a-și salva Mântuitorul, găsesc argumente dintre cele mai idioate. Decebal Rădulescu are ghinionul să mă fi uitat eu la televizor taman acum 10 minute, când era el la un post de știri. Nu credeam și nu cred că intră în categoria descrisă mai sus, chiar mi se părea un tip decent. Dar mai știi? Ce să-nțeleg eu când domnul jurnalist sportiv afirmă, la nici două zile de la arestarea căreia nici măcar el nu-i contestă justețea, că, citez, ”Gigi Becali a făcut infinit mai multe fapte bune decât rele și de aceea merită să fie grațiat de președintele Băsescu”? Păi, dacă așa se socotește, m-aș cam urca și eu beat la volan și-aș călca vreo trei babe. Nu de alta, dar am dat bani la câini, la copii și la cerșetori. Am de unde să scad. Poate-mi mai rămâne rest și de un viol.

Treziți-vă, oameni buni! Becali a furat muuult de la stat, de la statul ăla care se screme să dea alocații, pensii și să subvenționeze tratamente de cancer. Facem pariu că n-a donat mai mult decât a furat? Și, dacă a donat, oricum cea mai mare parte a donat-o lui Dumnezeu. Nu știu, poate-s eu defect, dar datul de bani la biserică nu cred că poate fi considerat ”faptă bună” pe nici o planetă, conform nici unui cod moral. Nu, tată. Când dai la popi, o faci pentru că, în prostia ta, crezi sincer că aceste donații vor fi investite de către niște contabili cu aripi și fără sex direct în confortul tău post-mortem. Plătești ca să ai palat și limuzine și în Rai, bă, să nu stai ca prostul și să speli parbrize de Boeing, între nori. Ne-am înțeles, da? Datul de bani la biserică e șpagă pentru Dumnezeu. Ia, chiar, încă un dosar pentru dare de mită. Ar fi al cincilea. Am numărat bine?

Apropo de numărat, fanii lui Becali pretind eliberarea patronului lor motivând că 5>3, unde 5 e numărul judecătorilor care l-au considerat nevinovat (dintre care 3 la o instanță anterioară) și 3 sunt judecătorii care l-au condamnat. Extraordinaaar, ce găselniță de creier de fotbalist! Cum le-o fi venit, dom’le?! Bă, tâmpiților, dacă Bayern a bătut cu 7-0 pe Barcelona în semifinalele Champions League dar sâmbătă o ia cu un 1-0 chinuit de la Dortmund, asta înseamnă că a pierdut finala și cupa. A PIERDUT. Chiar dacă 7 e mai mare decât 1 și chiar dacă Barcelona e o echipă ”de același rang” (sic!) cu Dortmund. Asta scrie la carte, n-ai ce să-i faci. Așa jucăm, după regulament.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: