Lamonte Mack debutează la Energia

Americanul Lamonte Mack a fost prezentat ieri, în conferinţă de presă, la CS Energia. Baschetbalistul ar putea debuta în tricoul Energiei chiar azi, în meciul cu Steaua CSM, de pe teren propriu. Antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, spune că Lamonte vine la Energia pentru a face diferenţa, nu pentru a ajuta.

Lamonte Mack a mărturisit că a urmărit formaţia gorjeană în meciurile din EuroChallenge, pe care Energia le-a disputat împotriva bulgarilor de la Lukoil Sofia. Mack a jucat la echipa din capitala Bulgariei, la fosta adversară a Energiei din EuroChallenge, PBC Lukoil Academic Sofia. Din actualul lot al Energiei, Mack îl ştie pe Louis Darby. Cei doi au fost adversari în Europa, pe vremea când Darby juca în Cipru, iar Lamonte în Bulgaria, la Lukoil. Americanul născut în Chicago, care va purta tricoul cu nr. 6 la Energia, a declarat că a fost primit bine de noii săi colegi de echipă. Lamonte vrea să pună umărul la realizarea obiectivelor Energiei din ultima parte a sezonului. 

Antrenorul Antonis Constantinides a explicat motivele pentru care a fost adus la Tg-Jiu  americanul Lamonte Mack: “Vom termina sezonul cu şapte jucători străini, nimeni nu va pleca, motivul pentru care l-am adus pe Lamonte este că mai aveam nevoie de un jucător cu experienţă mare în campionatele din Europa, să înţeleagă ce înseamnă competiţia europeană şi să facă diferenţa în campionatul românesc. Lamonte nu este aici pentru a ne ajuta, el este aici pentru a face diferenţa”. Noul jucător al Energiei, care poate evolua pe poziţiile 4-5, poate debuta în meciul dintre Energia şi Steaua CSM EximBank. Partida care contează pentru etapa a-22-a, se va disputa în Sala Sporturilor din Tg-Jiu, cu începere de la ora 17:45.

PARTIDĂ

Steaua CSM vine la Târgu-Jiu din postura de lider la zi în clasament şi de echipă calificată din punct de vedere matematic în play-off-ul Ligii Naţionale, în timp ce Energia mai are de tras până la îndeplinirea obiectivului, calificarea în primele opt echipe la finele sezonului regulat. Antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, atrage atenţia că misiunea formaţiei gorjene nu va fi deloc uşoară, dar speră într-o victorie a elevilor săi.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: