Laurenţiu Pănoiu, profesorul vedetelor din Târgu Jiu

De ani de zile pregăteşte elevi în domeniul muzical, elevi care se întorc din majoritatea festivalurilor din ţară şi din străinătate cu premii importante. Laurenţiu Pănoiu, cunoscut mai ales sub numele de Lulu, este profesor coordonator al cercului de muzică uşoară din cadrul Palatului Copiilor, component şi orchestrator al formaţiei de muzică folk Litua din Târgu Jiu şi inginer de sunet. La festivalurile la care a participat cu copiii pregătiţi de el, acesta a avut ocazia să cunoască vedete de top cu care colaborează şi la ora actuală.

Profesorul de canto de la Palatul Copiilor se poate lăuda că elevii săi au fost cunoscuţi atât în ţară, cât şi în străinătate. Dar cel mai important lucru pentru Laurenţiu Pănoiu este ca elevii pregătiţi de el să continue să cânte şi după ce pleacă de la Palatul Copiilor. Acesta a avut de mic o înclinaţie către muzică. A fost înscris la Casa Pionierilor din Bumbeşti-Jiu, unde a învăţat să cânte la chitară. „Mi-am început activitatea muzicală cu doamna Emilia Ecobici, la Casa Pionierilor din Bumbeşti Jiu”, spune Laurenţiu Pănoiu. Printre elevii care au făcut performanţă şi care duc şi acum numele Gorjului mai departe se numără Alexandra Bădoi şi Elena Stoica. Pentru Alexandra Bădoi Laurenţiu Pănoiu a compus melodia „You and me”, cu care s-a calificat în 2007 la Eurovision. „Alexandrei Bădoi i-am compus o melodie cu care împreună ne-am calificat în 2007 la Eurovision. Acum aceasta prezintă vremea la o televiziune naţională. Elena Stoica este o altă elevă care a făcut performanţă şi care face acum parte din componenţa trupei Zbor din Bucureşti”, menţionează Laurenţiu Pănoiu. De asemenea, anul acesta au terminat liceul eleve foarte importante care o să plece din Palatul Copiilor, precum Roxana Minciună şi Maria Drăgănescu, care au câştigat foarte multe premii la concursuri în ţară şi în străinătate. „Anul acesta am avut patru ieşiri la festivalul Prichindelul din Germania, unde au obţinut premii la creaţie şi interpretare. Printre micii elevi de top ai Palatului Copiilor se numără Sabin Stroe, Ema Buduhosu, Elena Bojincă”, mai afirmă acesta.

Cunoaşte vedete naţionale

Participarea la diferite festivaluri de muzică împreună cu elevii săi nu i-a adus doar premii, ci şi o mai bună colaborare cu vedetele naţionale şi cu compozitori de seamă. Laurenţiu Pănoiu se bucură de realizarea Festivalului naţional de muzică uşoară „Coloana Infinitului”, care a avut loc în luna mai la Târgu Jiu deoarece aici copiii au avut ocazia să îl aibă printre ei pe Mihai Trăistariu. Acesta a fost, totodată, şi preşedintele juriului acestui festival. „Cu Mihai Trăistariu avem o relaţie destul de bună. Acelaşi lucru îl post spune şi despre Laurenţiu Cazan, Mihai Constantinescu şi Tavi Colen. Pe cei mai mulţi îi cunoaştem de la festivaluri deoarece de cele mai multe ori aceştia fac parte din juriu”, afirmă Laurenţiu Pănoiu. De asemenea, acesta ţine legătura cu mai mulţi compozitori recunoscuţi la nivel naţional precum Virgil Popescu Caragea, Mihai Vanica, George Popa, care a fost elev la Liceul de Muzică din Târgu Jiu.

Trupă de pop-rock

După ani de zile de muncă cu elevii în cadrul Palatului Copiilor, profesorul de muzică a reuşit să pună bazele unui grup de pop-rock, care poartă numele de „Anonim Band”. „Trupa este înfiinţată în acest an în luna ianuarie şi are în componenţă opt elevi. Basistul formaţiei este Laurenţiu Niţulescu, la percuţie este Alexandru Nănuţi, la clape David Ştraţ, la chitară solo George Floroiu, la chitară acustică Alexandru Ştraţ şi Denis Ştefoane. Solistele formaţiei sunt Florina Niţulescu şi Mirabela Cismaru. „Realizarea acestei trupe este idealul meu ca profesor. Pot să spun că este cel mai important lucru pe care un profesor de muzică îl poate face. Sper să câştigăm cu formaţia cât mai multe premii importante, dar cel mai important este ca după ce termină elevii cursurile la Palatul Copiilor aceştia să continue să cânte”, spune Laurenţiu Pănoiu. Cu ocazia festivalului de la Târgu Jiu s-a realizat o prietenie foarte strânsă cu grupul „Youvenis Group” de la Întorsura Buzăului, loc în care pe data de 30 august până pe 4 septembrie membrii trupei vor fi prezenţi la o tabără de creaţie.

Vizualizări: 504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: