Le-a stat inima în loc pentru victorie !

Emoţii la maxim! Asta au trăit suporterii Energiei care au asistat la o victorie de infarct a echipei lor favorite. Elevii lui Nikolic au trăit extrem de periculos în fața celor de la CSM București pe care i-au învins la limită cu 82 la 81.

Energia a trăit periculos meciul cu CSM Bucureşti. Oamenii lui Nikolic au părut că sunt la controlul partidei în primele 2 sferturi dar au început să piardă din viteză în repriza a doua.

Un alt final de infarct

Chiar şi cu Steffel şi Mocanu reveniţi pe teren, gorjenii au cedat iniţiativa în partea a doua iar bucureştenii au condus până spre final. Energia a revenit graţie în special lui Darby dar tot americanul era să-şi îngroape echipa. I-a pasat decisiv lui Fometescu la ultima fază a meciului dar gorjeanul din echipa CSM-ului a ratat aruncarea de senzaţie de la mijlocul terenului. Și asta după ce Nikolic cel mic ratase intenționat o aruncare liberă cu mai puțin de o secundă înainte de final pentru a nu le mai da timp bucureștenilor să arunce. Oficialii de la masă au pornit însă prea târziu cronometrul și Fometescu a apucat să arunce cu 0,5 secunde înainte de buzzul final. A ratat de puțin însă și s-a încheiat 82 la 81, o victorie la limită pentru echipa lui Nikolic, a doua de infarct din acest sezon după cea cu Dinamo, obținută în prelungiri. ”În final putem să spunem că a fost o victorie norocoasă, pentru că CSM a jucat bine în ultima perioadă. Noi am jucat bine în primele 20 de minute, dar în partea a doua a meciului am scăzut ritmul. Vreau să mulțumesc publicului care ne-a purtat spre victorie,” a spus Nikolic la final. ”La final ar fi trebuit să fie doar două secunde pe ceas. Mingea a fost în aer când eu am atins-o. Ceasul trebuia să pornească când mingea a atins inelul și astfel cele două secunde ar fi trecut. Dacă am fi pierdut în asemenea mod, nu cred că mai dormeam două săptămâni. Avem nevoie de toate victoriile pe care le putem obține. Nu contează că sunt victorii obținute la diferență mare sau mică, sau sunt victorii urâte, contează să obținem cât mai multe”, a adăugat și vedeta Louis Darby, autor a 20 de puncte. ”Suntem dezamăgiți  pentru că am pierdut meciul, un meci pe care l-am avut în mână și pe care trebuia să îl câștigăm. Am făcut un meci bun, dar soarta a înclinat balanța către gazde”, a concluzionat și antrenorul oaspeților, Hristu Șapera.

Nikolic răsuflă uşurat

Gorjenii au bifat astfel abia a treia victorie a sezonului după un meci pe muchie de cuţit. Nikolic a răsuflat ușurat și spune că s-a temut pentru postul său deși cei din conducere îl sprijină, cel puțin la nivel declarativ. ”Înainte de meci nu am avut nicio emoție, chiar dacă am avut un ultimatum. Le mulțumesc celor din presă  care pun presiune pe mine, mă ajută să mă motivez și mai tare. Dacă mi-era teamă că aș putea fi demis- Orice era posibil în acest meci. Eu am o relație specială cu jucătorii și cred că în această seară ei au jucat un pic și pentru mine”, a declarat sârbul instalat pe banca Energiei în vara lui 2010. ”Postul lui Nikolic nu a fost niciodată pus în pericol. Cei care au speculat vorbele mele și le-au transmis sau le-au dat altă interpretare este problema lor. Meciul cu CSM București a fost un meci greu. Ne așteptam la așa ceva. Noi veneam după eșecurile cu Aseosft, Sibiu, Timișoara și era de așteptat să fie un meci strâns, încrâncenat. Este bine că am câștigat”, a spus și președintele Dan Cumpănașu.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: