Legea a plecat la promulgare. Mineri: Încă mai avem emoții

Legea care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru mineri și energeticieni a fost trimisă spre promulgare președintelui României, Klaus Iohannis. Cu toate acestea, angajații din cadrul CE Oltenia care încă mai protestează în fața Prefecturii Gorj spun că emoțiile nu au trecut.

”Acest lucru trebuia să se întâmple. Este o victorie, mai ales că am protestat atâtea luni. Rămâne de hotărât dacă vom stopa protestele. Până nu vom vedea legea publicată în Monitorul Oficial, mai avem emoții. Avem emoții pentru că cei care s-au opus împotriva legii pot să vină cu tot felul de declarații. Dacă ar fi fost și ei lângă noi, altfel stăteau lucrurile”, a spus Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Un alt protestatar speră ca președintele României să promulge legea de reducere a vârstei de pensionare, până vineri. ”Temerile încă le mai avem. Până nu vom vedea semnătura președintelui, nu vom sta liniștiți. Noi avem și săptămâna aceasta aprobare pentru acest protest. Sperăm ca președintele, cu pași mărunți cum face dânsul, să promulge legea”, a mai spus un angajat al CEO.

Manu Tomescu s-a arătat dezamăgit de parlamentarii PNL care au venit cu un nou proiect de lege, în loc să-l susțină pe cel de încadrare a angajaților companiei energetice la condiții speciale de muncă. ”Vine un deputat și spune că nu trebuie să stăm pe condiții speciale, ci pe condiții deosebite. Spune că munca minerilor de la suprafață nu se compară cu cea de subteran. Acest lucru ne dezamăgește, mai ales că vine de la un deputat de Gorj. Cred că orgoliile trebuie să fie lăsate și oamenii să nu aibă de suferit”, a mai declarat Tomescu. 

Vizualizări: 2,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: