Legea care aduce economii CE Oltenia

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia au fost luni la parlament, pentru discuţii în cadrul Comisiei pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale şi Comisiei economice, pentru industrii şi servicii. Cele două comisii au dat raport comun de admitere a proiectului privind modificarea Legii 220/2018 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, în sensul exceptării de la plata certificatelor verzi a consumului de energie electrică pentru extracţia, prepararea şi manipularea cărbunelui.

Proiectul a fost iniţiat de parlamentarii PSD Gorj Florin Cârciumaru, Scarlat Iriza şi Mihai Weber. CE Oltenia cere de mulţi ani să fie recunoscut consumul de energie din carierele miniere drept consum tehnologic, astfel încât să nu plătească pentru acesta certificate verzi. Compania ar putea face economii anuale de 20 de milioane de lei.

La discuţii au participat liderii de sindicat din minerit şi energie Dumitru Pîrvulescu, Nelu Roşca, Gabriel Căldăruşe, Nicolae Bădiţa, Bebe Bârsanu, Dumitru Grofu şi Ovidiu Priporeanu.

După raportul comun de admitere acordat de cele două comisii din Senat, proiectul de modificare a Legii 220/2018 urmează să fie votat în Plenul Senatului. (A.A.)

Vizualizări: 3,128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: