CE Oltenia, profit la opt luni

Complexul Energetic Oltenia a avut un rezultat pozitiv la opt luni, anunţă preşedintele Directoratului, Sorin Boza. „Situaţia Complexului Energetic Oltenia la şapte luni, la opt luni, este pozitivă. Este adevărat că avem o mulţime de probleme, ne apropiem de iarnă, trebuie să avem un stoc de iarnă, 800.000 de tone până la 15 noiembrie. Ne preocupă costul certificatelor de CO2, o mare problemă pentru toţi producătorii de energie pe cărbune, producătorii de energie pe gaze, industria metalurgică şi alţii. Noi suntem cei mai mari plătitori”, a spus Boza la Radio Accent.

Boza a explicat de ce bugetul pe anul acesta a fost fundamentat pe un cost mai mic al certificatelor de carbon, faţă de cel real: „Am mers pe valoarea indicată de previziunile Uniunii Europene, între 8 şi 9 euro. Acum cumpărăm la un preţ în jur de 20 de euro, diferenţa este o pierdere”.

Managerul Sorin Boza a spus că pentru anul acesta nu se mai poate face mare lucru, dar pentru anul viitor s-a ţinut cont de acest cost în preţul energiei. „Am vândut aproape 80% din energia de anul viitor, tot ce am vândut are în preţ costul acestor certificate”, a explicat Boza. (A.A.)

Vizualizări: 2,150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: