Legea Holdingului, lăsată pentru următoarea campanie electorală

Guvernul condus de Victor Ponta a avizat favorabil Legea Holdingului, dar a făcut 12 pagini de recomandări. Legea a fost propusă de PSD în 2009-2010, a parcurs pași importanți, dar apoi a fost blocată până în iulie 2013. Având în vedere solicitările pe care le face Guvernul, subiectul Legii Holdingului va mai fi deschis, poate, la anul. Asta în condițiile în care liderii locali ai PSD Gorj promiteau lună de lună că acest proiect va fi realizat.

Legea Holdingului, cea care permitea crearea unui mix energetic și îmbunătățirea situației CE Oltenia, pare un proiect irealizabil.

În Parlamentul României au fost înregistrate două inițiative legislative, una susținută de actualul ministru delegat al Energiei, Constantin Niță, și fostul lider la PSD Mircea Geoană, și încă unul al lui Niță, Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii, Viorel Hrebenciuc și alți parlamentari.

Cele două inițiative au fost conexate, dar Guvernul a propus o serie de modificări, reformulări și chiar eliminări de articole. Practic, Guvernul este de acord cu o Lege a Holdingului, dar nu cu legea lor. Principala problemă este că Legea Holdingului în forma creată de deputații și senatorii PSD încalcă directive europene. Miniștrii Guvernului USL consemnează că aprobarea unei legi a Holdingului implică și modificări ale unor alte legi și mai ales a Codului Fiscal.

Un lucru foarte important este că în legea parlamentarilor se vorbește despre holding, ca element de fapt, care reunește mai multe societăți, dar Guvernul propune ca societatea-holding să fie înregistrată la Registrul Comerțului, la care să adere mai apoi alte societăți.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: