Lemnaru aduce victoria la Braşov !

FC Braşov şi Pandurii veneau după o serie de rezultate negative. Cele două echipe s-au temut de un nou eşec aşa că rezultatul de egalitate părea cel mai firesc. Lemnaru n-a fost însă de acord şi a dat lovitura în final după o pasă genială a lui Nistor.

FC Braşov – Pandurii 0-1 (0-0), Stadion Municipal din Braşov, spectatori 2.000

A marcat: Lemnaru (min. 87)

FC Braşov: Taborda – Velayos, Machado, Cr. Munteanu, Ionescu – Bruno Madeira, Mateiu (min. 82), Popa, Viveiros (Hadnagy, 63’) – Buga (Brata, 17’), Batin.  Antrenor: Sorin Cîrţu

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ (Rusu, 70’), Nistor, Cristea – Maxim (Băcilă, 84’), Matulevicius (Karim, 76’), Lemnaru.         Antrenor: Petre Grigoraş

Cartonaşe galbene: Brata (min. 62), Velayos (66’), Batin (86’) /Viera (35’), Matulevicius (67’), Maxim (76’), Mamele (80’)

Arbitri: Radu Petrescu – Aurel Oniţa şi Iulian Radu.

Mingote, omul prime reprize

Braşovul era în criză înaintea jocului, trupa lui Cîrţu venind după 3 eşecuri la rând. Nici pandurii nu erau pe roze, fiind eliminaţi din Cupă de Dinamo şi reuşind doar un punct din meciurile cu nou promovatele Constanţa şi Severin. Gazdele au început în forţă dar l-au pierdut pe Buga după doar 17 minute. Între timp fostul pandur, Batin a fost blocat de Mingote pentru prima ocazie a meciului. În locul lui Buga a intrat tot un fost pandur, împrumutat de fapt la Braşov, Ciprian Brata. Mingote s-a remarcat din nou în minutul 18 când a respins de două ori, cu mâna şi piciorul o minge trimisă cu capul de Munteanu. Tot Batin ajunge târziu la o centrare în 6 metri iar tabela rămânea nemodificată. Pandurii se remarcă şi ei la centrarea lui Maxim respinsă de Taborda dar şi la golul anulat lui Lemnaru pentru ofsaid. Decizia corectă de altfel a asistentului Oniţa. Lemnaru şi-a mai încercat o dată norocul dar doar l-a încălzit puţin pe Taborda cu un şut din afara careului. 0-0 la pauză după un meci în care ambelor echipe părea să le fie teamă de un nou eşec.

Lemnaru salvează situaţia !

Indecizia şi lipsa de inspiraţie a continuat să domnească pe teren şi la reluare. Popa a irosit două şanse bune pentru gazde în timp ce Cristea şi-a pus şi el stângul la bătaie tot de două ori. Prima oară a trimis mult peste din poziţie bună iar a doua oară, lovitura sa liberă a fost prinsă fără probleme de Taborda. Brata a cerşit un penalty după un duel cu Viera dar s-a ales doar cu un galben de la Radu Petrescu. Pandurii au revenit în atac iar Lemnaru a irosit o şansă uriaşă. A reluat foarte slab cu capul după o centrare care i-a prins pe picior greşit pe braşoveni. Prima mutare a lui Grigoraş a fost introducerea lui Rusu în locul lui Voiculeţ. Numele lui Rusu a fost scandat de galeria Braşovului care nu a uitat că acesta a evoluat sub Tâmpa în sezonul 2010-2011. Aceeaşi galerie care nu-l prea are la inimă pe Sorin Cîrţu căruia i-au scandat „demisia” şi „la revedere”. Braşovul putea da lovitura prin Mateiu care a dat cu capul mult peste după un corner bine executat. Meciul părea să se ducă clar spre scorul favorit al lui Sorinaccio, 0-0 dar Lemnaru n-a fost de acord. Atacantul a marcat în minutul 87 primul său gol în acest sezon de liga 1 după o pasă de geniu de la Nistor. Apoi s-a dus glonţ la Grigoraş să sărbătorească reuşita. Un gol vital pentru Pandurii care bifează astfel prima victorie după 4 meciuri de secetă.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: