Lenjeria bolnavilor din Spitalul Judeţean, spălată de o firmă din Bucureşti

Licitaţia electronică pentru desemnarea firmei care va spăla lenjeria la Spitalul Judeţean Gorj a fost finalizată. Licitaţia a fost organizată în urma deciziei de externalizare a serviciului de spălătorie. Cel mai mic preţ a fost oferit de SC Image Service SRL din Bucureşti, firmă care probabil va fi şi declarată câştigătoare în cazul în care în termen de zece zile nu va fi depusă nicio contestaţie.

Firma SC Image Service SRL va spăla cearceafurile ala Spitalul Judeţean Gorj cu doar 2.277.600 lei, respectiv 22 de miliarde de lei vechi, reprezentând jumătate din preţul estimat de spital. Conform contractului ce va avea o durată de patru ani şi care a fost estimat iniţial la o valoare de 40 de miliarde de lei vechi, firma declarată câştigătoare va trebui să spele maxim 1200 kg de lenjerie pe zi. La licitaţia electronică în urmă cu câteva săptămâni s-au înscris cinci firme, dar doar patru au participat efectiv, una dintre acestea neîntrunind condiţiile cerute.

În ordine descrescătoare, după preţul oferit de SC Image Service SRL,  SC Turism Parc SA Târgu Jiu a oferit 2.365.000 lei pentru spălarea cearceafurilor de la spital, SC Debora Târgu Jiu a oferit 2.400.000 lei, iar SC Titan Edilitara SRL Brăila a avut preţul cel mai ridicat, de 3.066.000 lei. Ion Tomulescu, şeful Serviciului de Aprovizionare şi Achiziţii din cadrul Spitalului Judeţean, a declarat că firma din Bucureşti, care a oferit preţul cel mai scăzut va trebui să trimită mai întâi documentaţia pentru justificarea preţului oferit, urmând ca în termen de zece zile, după ce va expira perioada de zece zile să fie declarată firma care a câştigat licitaţia.

Dar aceasta nu este singura licitaţie şi nici singurul serviciu ce va fi externalizat la Spitalul Judeţean Gorj. În scurt timp vor fi întocmite documentele necesare pentru serviciul de hrană al bolnavilor. Conform celor declarate de reprezentanţii unităţii spitaliceşti, până la vară va fi rezolvată şi situaţia cantinei.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: