Liber la angajări în Universitatea “Constantin Brâncuşi”

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu a primit undă verde la angajări. Asta după ce la nivel naţional au fost deblocate peste 2000 de posturi în învăţământul superior de stat, urmând a se organiza concursuri pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante, ce au fost blocate începând cu anul 2009. Prezent la emisiunea „Provocare la Adevăr”, difuzată de Gorj Tv, rectorul UCB, Moise Bojincă, a declarat că această deblocare vine destul de târziu, având în vedere că anul universitar este la final. Pentru anul viitor universitatea târgujiană va organiza concurs pentru ocuparea a opt posturi.

Moise Bojincă, rectorul UCB, a declarat că şi universitatea târgujiană are nevoie de cadre didactice. Toate programele de studii sunt afectate din acest punct de vedere pentru că acoperirea cu cadre didactice se face pe stat de funcţii, care se realizează anual, la nivelul fiecărei facultăţi. Deficienţe au apărut la programele care au fost autorizate să funcţioneze provizoriu după 2009. Atunci când au fost blocate posturile nu au mai putut fi scoase la concurs. „Programul de Asistenţă Medicală a fost autorizat să funcţioneze provizoriu şi urma să scoatem posturi la concurs, dar am fost blocaţi. Ca urmare a acestui fapt se resimte necesitatea ca la acest program de studiu să fie scoase posturi la concurs. Dar nu numai acolo, ci şi în cadrul Facultăţii de Inginerie, Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate şi în cadrul Departamentului de Pregătire a Personalului Didactic vor fi solicitări pentru scoaterea la concurs”, spune rectorul Moise Bojincă. Cu toate acestea, rectorul UCB consideră că această decizie s-a luat destul de târziu pentru că anul universitar e pe final.

Noi specializări

Pentru acest an universitar ar fi fost nevoie de deblocarea a opt posturi, însă pentru anul universitar următor ar fi nevoie de mai multe cadre didactice angajate. „Dacă este să spun ce proiectasem anul acesta am avea undeva în jur de opt posturi. Nu acelaşi lucru s-ar putea să fie începând cu anul universitar următor pentru că între timp am obţinut autorizaţie de funcţionare şi pentru alte programe, Sociologie, Limba şi Literatura Engleză - Limba şi Literatura Română. La momentul acesta este în curs de evaluare, vom primi vizită de la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru programul Sculptură. În raport de numărul de studenţi şi dacă şi aceste programe vor fi cuprinse în Hotărârea de Guvern, atunci toate vor trebui să fie acoperite cu cadre didactice”, mai menţionează Moise Bojincă. Per universitate organigrama ar fi acoperită în proporţie de 56%. Posturile  vor trebui scoase la concurs într-o politică de stabilitate a personalului şi ţinând cont de posibilitatea de finanţare de către universităţi a acestora.

LICHIDĂRI

În timp ce unele programe se autorizează la UCB, altele au intrat în lichidare. Printre secţiile aflate în lichidare se află Ordinea şi Siguranţa Publică din cadrul Facultăţii de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate. De asemenea, în conservare se află secţia de Comunicare şi Relaţii Publice, Istorie, Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză şi Pedagogia Artelor Plastice.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: