Liberalii aşteaptă o altă funcţie în schimbul celei de prefect

Liberalii şi social-democraţii nu au negociat încă postul de prefect. Până în  momentul de faţă, nominalizarea lui Claudiu Teodorescu în fruntea Prefecturii nu a fost discutat în cadrul celor două partide, PNL şi PSD. Cu toate acestea, reprezentanţii PNL spun că există posibilitatea să fi fost o înţelegere la nivel central potrivit căreia postul de prefect să fie cedat în favoarea unei alte funcţii importante. Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta PNL Gorj, a declarat că până la apariţia unui ordin de numire Octavian Lupulescu rămâne propunerea partidului pentru postul de prefect.

Rep.: Aţi preluat biroul şi atribuţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean?

M.C.: Începând de vineri am preluat biroul, iar în week-end am participat la primele acţiuni în calitate de vicepreşedintă al Consiliului Judeţean. Astfel, am primit o delegaţie de cadre didactice de la liceele din Macedonia şi Serbia, înfrăţite cu Liceul Economic. De asemenea, am participat la un festival-concurs de muzică populară, la Căpreni. În ceea ce privesc atribuţiile, acestea îmi vor fi repartizate în cadrul unei şedinţe cu angajaţii Consiliului Judeţean.

Rep.: Domnul Ciprian Florescu a avut voturi împotrivă, dvs nu. Cum comentaţi votul consilierilor?

M.C.: M-a încântat foarte mult faptul că nu am avut voturi împotrivă. Acest lucru mă face să cred că voi găsi o uşă deschisă la consilierii judeţeni, în susţinerea diferitelor proiecte ale consiliului. În ceea ce priveşte relaţia mea cu Ciprian Florescu, aceasta este una foarte bună. Ţinând cont de faptul că suntem de aceeaşi vârstă cred că vom colabora foarte bine şi că vom face echipă la Consiliul Judeţean.

Rep.: Ce se întâmplă cu postul de prefect- Cui revine în cele din urmă?

M.C.: Până în momentul de faţă, nu am primit nimic scris în sensul că acesta va fi cedat PSD-ului şi că va fi ocupat de Claudiu Teodorescu. Dacă se va întâmpla acest lucru, probabil a existat o discuţie la nivel central în care să se fi promis o altă funcţie în schimb. Până la apariţia unui ordin de numire vom continua să-l susţinem pe Octavian Lupulescu întrucât a fost votat în Biroul Permanent Judeţean.

Rep.: Care dintre cei doi ar fi mai indicat pentru funcţia de prefect?

M.C.: Ambii au calităţi deosebite. Domnul Octavian Lupulescu este un om extrem de ordonat şi meticulos care ar putea ţine hăţurile atât ale instituţiilor deconcentrate cât şi ale Prefecturii. În ceea ce îl priveşte pe Claudiu Teodorescu, acesta are o mai mare experienţă politică. Rămâne să se analizeze mai bine şi să se decidă care dintre cei este cel mai indicat pentru această funcţie.            

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: