Liberalii cer audit după plecarea lui Ciurel din CE Oltenia

Partidul Naţional Liberal (PNL), filiala Gorj, speră ca noul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, să rezolve o parte din problemele companiei, lăsate moştenire de vechiul management. Dan Vîlceanu, copreşedintele PNL Gorj, a susţinut ieri o conferinţă de presă în care a precizat câteva din propunerile pe care le are pentru noua conducere a companiei. Liberalii vor un audit al companiei al cărui rezultat să fie făcut public pe site-ul CE Oltenia.

Propunerile pe care Partidul Naţional Liberal Gorj le are pentru noua conducere a Complexului Energetic Oltenia vizează, în primul rând, înfiinţarea unor comisii care să constate situaţia tehnică a companiei. ”Avem informaţii că în cariere au fost utilaje care au fost descompletate şi lăsate aşa, sunt utilaje lăsate de izbelişte, lipsesc piese de pe ele, părăsite. Cred că este necesară înfiinţarea unei comisii care să constate starea tehnică a fiecărui utilaj şi să ia măsuri pentru remedierea deficienţelor. De asemenea, stocurile de cărbune sunt foarte mici. CEO nu mai are cărbune şi lucrurile sunt foarte grave pentru că şi fronturile de lucru sunt cumva blocate din cauza lipsei de exproprieri. La Jilţ Nord situaţia va fi reglementată în scurt timp. Cât de scurt, vom vedea. Din acest punct de vedere, cred de asemenea că ar trebui înfiinţată o comisie care să întocmească un raport privind fronturile de lucru şi situaţia stocurilor pentru că acum sunt comandamente de iarnă şi în funcţie de condiţiile meteo s-ar putea CEO să fie iarăşi principalul actor din piaţa de energie”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedintele PNL Gorj.

Audit

Liberalii au solicitat public realizarea unui audit intern al companiei pentru a se vedea clar situaţia în care a fost adusă societatea în timpul lui Laurenţiu Ciurel. ”Ştim că în contabilitatea acestei companii au fost introduse cheltuieli de producţie la capitolul investiţii, au fost făcute asemenea înregistrări pentru a se denatura rezultatul financiar. Propunem, în acest sens, să se efectueze un audit al cărui rezultat să fie publicat pe site-ul companiei astfel încât să putem să tragem o concluzie cu privire la activitatea marelui director general Laurenţiu Ciurel”, a spus Dan Vâlceanu, copreşedinte PNL Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: