Liberalii din „tabăra Morega“ sar la gâtul lui Angheloiu

Liberalii care sunt de partea deputatului şi preşedintelui de partid, Dan Ilie Morega, il acuză pe Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, că nu a făcut nimic pentru ca primarii PNL să primească sume mai mari în urma împărţirii bugetului, aşa cum au primit edilii social-democraţi. În replică, Angheloiu spune că bugetul a fost împărţit corect şi că nu putea face demersuri pentru a favoriza pe cineva anume, în detrimentul altora.

Discuţiile pe tema împărţirii bugetului revin în actualitate. De data aceasta liberalii găsesc un alt vinovat pentru faptul că edilii PNL au primi fonduri mici: Radu Angheloiu. Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că aşa cum au luat edilii de la PSD fonduri foarte mari, pentru că Ion Călinoiu i-a avantajat, acelaşi lucru putea să facă şi Radu Angheloiu. „Bugetul a fost împărţit politic, asta s-a văzut foarte clar. Comunele care au primar PSD au primit de două ori mai mulţi bani decât au cerut, iar altele nu au primit nici măcar jumătate. Cum Ion Călinoiu a favorizat primarii social-democraţi, şi Radu Angheloiu putea să facă acelaşi lucru dacă făcea lobby pentru primarii liberali. Dar din câte am văzut nu a făcut nimic“, a declarat Răuţ.

Angheloiu: Răuţ m-ar fi pus să comit o ilegalitate

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean pune că bugetul a fost împărţit corect, cu obiectivitate. „Eu consider că nu aveam de ce să intervin pentru că bugetul a fost împărţit just. Au existat anumite formule de calcul, s-au luat în considerare proiectele, nu au fost stabilite sumele după ureche. Iar dacă aş fi făcut ce spune domnul Răuţ, aş fi comis o ilegalitate. Nu am dreptul în calitatea pe care o am la Consiliul Judeţean să fac lobby. Eu nu am intervenit pentru nicio localitate“, a declarat Radu Angheloiu.

Una dintre primăriile care a contestat în instanţă împărţirea bugetului este Târgu Cărbuneşti. Prima înfăţişare a avut loc, dar a fost amânată deoarece din partea Consiliului Judeţean nu s-a prezentat nimeni. Procesul se va rejudeca pe 26 martie. În privinţa acestei contestaţii, Radu Angheloiu este convins că nu va avea sorţi de izbândă. „Eu cred că şansele de câştig sunt nule deoarece bugetul a fost împărţit corect“, a spus Angheloiu.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: