Liberalii gorjeni, acuzaţi că stau în genunchi în faţa PSD

Liderii PNL Gorj nu au reacţionat după ce consilierul liberal Mihai Paraschiv a fost catalogat drept "mârtan" în şedinţa de consiliu, de către primarul Florin Cârciumaru. Preşedintele Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, spune că liberalii gorjeni tac de teamă că ar putea să-l supere pe primar. "Liberalii gorjeni tac, deşi colegul lor a fost jignit pe nedrept. Liberalii gorjeni tac de frică să nu-l supere pe Cârciumaru", arată Ion Săvoiu într-o postare pe contul de facebook. Contactaţi pentru a comenta cele spuse de Săvoiu, liberalii s-au dovedit înţelegători cu gestul primarului.

Consilierul liberal Mihai Paraschiv a încercat să pună câteva întrebări pe marginea unui proiect de hotărâre, fapt care l-a supărat pe primar. „Ia uite şi la mârtanul ăsta”, a spus primarul printre dinţi, Paraschiv fiind cel mai tânăr consilier. Primarul şi-a motivat supărarea prin faptul că respectivul consilier a lipsit de la şedinţele de comisie, unde ar fi putut afla răspunsul la întrebări. Chiar şi aşa, cei prezenţi la şedinţă au fost surprinşi de faptul că nici un consilier nu a simţit nevoia să îi ia apărarea colegului lor.

Liderul Partidului Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, are şi o explicaţie. Crede că liderilor PNL le este teamă de primar. „Constat cu tristeţe că în lumea politică gorjeană predomină două categorii de „politicieni”: unii care stau în genunchi în faţa PSD şi unii care stau încă la coadă, la PSD, să fie şi ei acceptaţi să stea în genunchi. Liberalii gorjeni tac deşi colegul lor a fost jignit pe nedrept, tac de frică să nu-l supere pe Cârciumaru. „Democraţia” pe care o trăim în aceşti ani, în Gorj, e mult mai rea decât cel mai atroce totalitarism”, spune Ion Săvoiu pe Facebook, care l-a etichetat pe Cârciumaru drept „dinozaur pesedist”.

Liberalii rezervaţi în declaraţii

Reprezentanţii PNL Gorj sunt foarte rezervaţi în declaraţii atunci când vine vorba de primarul Florin Cârciumaru. „Cunosc ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Local Târgu Jiu doar din presă. Când voi veni la Gorj voi sta de vorbă atât cu Mihai Paraschiv, cât şi cu primarul Florin Cârciumaru. Consider că trebuie să avem un limbaj cuviincios şi că indiferent de vârsta pe care o are un consilier trebuie respectat”, a declarat Dian Popescu, liderul PNL Gorj.

Deşi spune că se abţine de la comentarii, vicepreşedintele Gheorghe Orzan răspunde dur celor care critică PNL. „E de necomentat ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Local Târgu Jiu. Totul se înţelege de la sine. Celor care spun că PNL stă în genunchi în faţa PSD le recomand să vină ei să ne ridice şi să facă mai mult decât noi. S-a uitat faptul că am respins o iniţiativă legislativă a PSD”, spune Gheorghe Orzan.

Vicepreşedinta Mădălina Ciolocoi consideră că acel conflict din Consiliul Local ar fi putut fi evitat. „Cred că acest schimb de replici se putea evita în condiţiile în care cei din aparatul primarului Florin Cârciumaru l-ar fi informat privind nelămurirea colegului nostru, amendamentele se propun în comisii. E o problemă spinoasă pentru că este vorba de o reprezentare în plen, în faţa opiniei publice. Domnul Mihai Paraschiv este un consilier tânăr care doreşte să aibă o activitate benefică, iar domnul Florin Cârciumaru are o anumită experienţă. Cred că ar putea să înveţe unul de la celălalt. Întotdeauna cei tineri au ce învăţa de la cei cu experienţă, iar cei mai în vârstă ar putea prelua elanul celor tineri”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

„Giorgi n-ar fi sărit niciodată în apărarea lui Paraschiv”

După părerea lui Marcel Romanescu, singurul care ar fi putut să-i ia apărarea lui Mihai Paraschiv ar fi fost consilierul Matei Nădrag. „Doar Matei Nădrag ar fi putut fi alături de Mihai Paraschiv. Giorgi n-ar fi sărit niciodată în apărarea lui Mihai, atâta timp cât acesta i-a cerut excluderea din PNL. În orice caz este regretabil ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Local Târgu Jiu. Atât primarul, cât şi consilierul trebuie respectaţi, pentru că la urma urmei ambii au fost aleşi la fel, tot prin vot de către cetăţeni. Nu a fost un mod civilizat felul în care s-au tranşat lucrurile în şedinţa de consiliu”, a declarat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: