Au fost aleşi şefii Biroului Electoral Judeţean Gorj

Judecătorul Valentin Bănică este preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai. BEJ Gorj  a fost constituit, în cursul zilei de ieri, după ce la Tribunalul Gorj a avut loc tragerea la sorţi a judecătorilor care vor ocupa funcţiile de preşedinte şi de locţiitori ai acestuia.

La Tribunalul Gorj a fost desemnată miercuri, 26 martie, prin tragere la sorţi, conducerea Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Gorj pentru alegerile europarlamentare din luna mai. Tragerea la sorţi s-a făcut în şedinţă publică de către preşedintele Tribunalului Gorj, judecătorul Florin Encescu. Primul nume extras din urna care a conţinut 48 de nume ale tot atâtor judecători a fost cel al judecătorului în materie civilă Valentin Bănică, care va fi astfel preşedintele BEJ Gorj. Locţiitori ai preşedintelui BEJ au fost desemnaţi, tot prin tragere la sorţi, judecătoarea în materie civilă, secţia specializată în litigii comerciale Gheorghiţa Eftenoiu şi Gheorghe Constantinescu, judecător în cadrul Secţiei Penale.

Conform regulamentului modului de desfăşurare pentru formarea comisiilor judeţene, preşedintele şi locţiitorii trebuie aleşi cu cel puţin zece zile înaintea alegerilor. Rolul acestora este de a se asigura de buna desfăşurare a votului, în condiţii optime şi în contextul legal impus. “Prima etapă, practic, a luat sfârşit, încheiem procesul verbal de extragere. Partea cea mai emoţionantă va urma peste puţină vreme când va trebuie să desemnăm secţiile. Atunci o să fie un mixt de posibili magistraţi, jurişti sau persoane care să bucură de o bună reputaţie”, a spus Florin Encescu, preşedintele Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 234

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: