M.J. Marinescu: Vom fi peste PNL la europarlamentare

Europarlamentarul PDL, Marian Jean Marinescu, a susţinut, ieri, o conferinţă de presă la Târgu Jiu, unde a vorbit despre motivele pentru care trebuie să se prezinte oamenii la alegerile pentru Parlamentul European, din 25 mai, dar a criticat şi adversarii de la PSD şi PNL. Marinescu spune că PDL va obţine peste 20% la alegerile europarlamentare şi că va fi peste scorul PNL. Marinescu este pe locul 4 pe lista PDL la europarlamentare. Şi Gorjul are candidat, dar la coada listei. Eduard Berca se află pe locul 32.

Marian Jean Marinescu a fost desemnat europarlamentarul anului 2013 la categoria Cercetare şi Inovare şi este vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE). Eurodeputatul oltean a explicat faptul că, printre altele, treaba lui în Parlamentul European este să nu permită trecerea vreunei legi care poate să facă rău ţării. „Acolo, la Parlamentul European, se decide viaţa noastră. Peste 70% din legislaţia naţională se decide la Parlamentul European şi în Consiliu“, a explicat Marinescu, considerând că acesta este principalul motiv pentru care oamenii ar trebui să meargă la vot. „Nu Parlamentul European decide pensia din România, dar dezvoltarea economică da. Asta face Europa, prin banii care intră în România“, a adăugat acesta. El a susţinut că România ar trebui să atragă banii europeni, gratis, şi nu să se uite spre banii chinezilor. „Mai avem 10 miliarde de primit de la Comisia Europeană pe exerciţiul vechi. 10 miliarde de euro înseamnă 400.000 de locuri de muncă. Putem finanţa 400 de mii de locuri de muncă din bani europeni. În loc să aducem bani din China n-ar fi mai bine să luăm bani pe gratis de la Uniune? China e pe credit şi ce-o mai fi în spate, înţelegeri politice şi alte chestii“, a declarat europarlamentarul PDL.

Ajutor de la Berca, atac la Boştinaru

Pe lista PDL la europarlamentare sunt şi persoane din Gorj, Mehedinţi sau Olt. De la Gorj va candida Eduard Berca, preşedintele PDL Târgu Jiu, pe care europarlamentarul l-a confundat cu fostul ministru Gabriel Berca. Dar se bazează pe ajutorul lui. „Mă ajută foarte mult. Este un om cu care voi merge în campanie, care cunoaşte mai bine lucrurile de aici şi cred că e bine ca cineva de aici să ştie ce se întâmplă în PE şi să multiplice vocile care să explice de ce e important să te duci la alegeri“, a spus Marinescu. El a ironizat lista de eurodeputaţi a PSD şi mai cu seamă pe Victor Boştinaru, cu care a avut un conflict. „A avut (n.red- Victor Boştinaru) o asemenea activitate extraordinară încât are un raport, eu am 8 şi e pe locul cât? Aşa de tare l-au apreciat. Pe 11, 12. Corina Creţu un raport despre nu ştiu ce... Daciana Sârbu un raport. Vreau să vă spun atât. Cel mai bun deputat european de la PSD nu mai e pe listă. Adriana Ţicău. Cel mai bun deputat de la PC nu mai e pe listă. Sabin Cutaş“, a mai spus acesta. Marinescu a adăugat că se aşteaptă ca PDL să obţină peste 20%. „În general mă aştept la PDL să aibă un rezultat peste 20%. Nu prea mă iau după sondaje. E adevărat, mă uit la trend. Ştiu că cel mai bun sondaj e la vot. Ştiu că oricât m-aş uita pe sondaje tot un lucru trebuie să fac, să muncesc şi să adun cât mai multe voturi. Ştiu un singur lucru: suntem mai sus decât PNL“, a mai declarat Marian Jean Marinescu.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: