Vişoianu, convins că rromii din Meteor sunt şantajabili

Candidatul PDL Gorj în colegiul 5, Corneliu Vişoianu, şi-a amenajat sediul de campanie în spaţiul în care a funcţionat una dintre firmele lui Daniel Gorgotă şi şi-a comandat chiar şi un pupitru de la care să vorbească, dar care a fost rătăcit pe drum de către furnizor. Până atunci, democrat-liberalul vorbeşte despre problemele rromilor din Meteor, fiind convins că aceştia sunt şantajabili atâta timp cât situaţia terenului de acolo rămâne „în ceaţă”.

Candidatul din colegiul 5 şi-a instalat „armata” de colaboratori cu care vrea să câştige alegerile în spaţiul în care a funcţionat până recent o firmă a lui Gorgotă. Acesta a menţionat chiar că în locul respectiv doreşte să îşi amenajeze viitorul cabinet parlamentar, după ce va fi ales în postul de deputat. Vişoianu este primul dintre candidaţi care prezintă public astfel de intenţii, colaborarea sa cu Gorgotă realizându-se după ce acesta a renunţat să mai fie unul dintre candidaţii PDL Gorj în aceste alegeri. Gorgotă a menţionat chiar că a rămas în echipa democrat-liberalilor gorjeni şi doreşte să se implice cât mai mult pentru obţinerea unui scor electoral cât mai bun.

Vişoianu spune că după ce va ieşi deputat îşi va amenaja câte un cabinet parlamentar în fiecare localitate din colegiul 5, pentru a putea păstra legătura cât mai bine cu alegătorii săi. Democrat-liberalul a menţionat că el este unul dintre cei 80% dintre candidaţii PDL care vin în faţa alegătorilor pentru prima dată în această toamnă pentru a le cere votul. Acesta a menţionat că în campania sa, dar şi în perioada mandatului se va baza pe o bună colaborare cu ziariştii, încercând să ia modelul lui Teodor Stolojan.

„Am lucrat îndeaproape cu oameni politici, în special cu Teodor Stolojan, Puţini ştiţi că acesta chema ziariştii chiar şi la miezul nopţii când era de luat o decizie grea. Ziariştii sunt consideraţi ca fiind cei mai apropiaţi de opinia publică şi dumnealui încerca să ia cele mai bune decizii cu eforturi dureroase minime şi să facă în aşa fel încât oamenii simpli să le înţeleagă”, a menţionat Vişoianu, care a făcut cunoscut că şi-a comandat deja un pupitru de la care să vorbească la viitoarele întâlniri cu jurnaliştii. Acesta spune că tribuna pe care trebuia să o aibă deja în sediul său de campanie a ajuns în altă parte pentru că cei de la firma de curierat au încurcat adresele. „Nu a ajuns la PSD, vă asigur, pentru că nu ar fi ştiut că să facă cu acel pupitru. Poate se urcau pe el să ne rupă afişele… A ajuns în alt judeţ, din câte am înţeles eu, dar se rezolvă şi treaba asta”, a afirmat candidatul din colegiul 5.

Până să-i vină pupitrul pe care să îl folosească în viitorul mandat, Cornel Vişoianu a confirmat faptul că la sfârşitul acestei săptămâni va merge la Bucureşti pentru a participa la o mare adunare a Lojii Masonice în fruntea căreia se află, alături de Eugen Ovidiu Chirovici. Democrat-liberalul a vorbit mai puţin despre întâlnirea respectivă şi mai mult despre un presupus incident electoral ce ar fi avut loc în Meteor şi pe care Poliţia nu l-a confirmat, în lipsa unor eventualele plângeri depuse de cei implicaţi în eveniment. „Erau grupuri de rromi care încercau să ridice bannere de-ale noastre, unii sunt membri ai partidului. Ei s-au chinuit să le ridice aşa cum au putut pentru că PDL nefiind la putere în Gorj nici nu avem posibilităţile celorlalte partide. Ei au fost agresaţi acolo de un alt grup, conflictul fiind aplanat de domnul Greblă. Aceste lucruri trebuie evitate, mai ales că în Meteor sunt alte lucruri de rezolvat. Oamenii de acolo au vechea problemă a regimului terenurilor, iar România riscă să se facă de râs la Uniunea Europeană dacă nu rezolvă aceste aspecte, care nu se regăsesc doar aici. Acolo un parlamentar poate discuta cu autorităţile locale pentru a se rezolva problema pentru că acei oameni sunt şantajabili acum. Cât timp cineva a închis ochii, ştiind că ei devin şantajabili, nu mi se pare corect. Cei care revendică terenurile pot fi despăgubiţi, iar pentru cei care au fost lăsaţi să construiască fără autorizaţii şi plan urbanistic trebuie reglementate aceste aspecte”, a menţionat Vişoianu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: