Liberalii promit, că nu-i doare gura

Multă lume se întreabă şi ne întreabă ce se întâmplă, ne-am dat cu ăilalţi? Adică de ce suntem mai critici cu liberalii, decât cu pesediştii. Pandurul a fost de la înfiinţare un ziar critic cu PSD, absolut normal într-un judeţ paralizat din punct de vedere economic, social şi cultural, condus din 1990 de acelaşi partid social-democrat. Asta nu înseamnă că este mai puţin critic cu liberalii, doar că ei sunt mai puţin implicaţi în funcţii de decizie, care să justifice o astfel de atitudine.

Pe măsură ce se apropie de putere, PNL se dovedeşte atât la nivel naţional, dar mai ales local, un partid ahtiat după ciolan, dornic de putere cu orice preţ, dispus la compromisuri cu oricine. Vechii liberali şi vechii pedelişti, care au rămas în partide la bine şi la greu, sunt acum daţi la o parte pe tot felul de combinaţii făcute de liderii PNL Gorj cu oameni care au bani şi vor să devină primari, pentru a avea şi mai muţi bani. Dian Popescu nu greşeşte când spune despre cei care conduc acum PNL că nu vor să plece săraci din politică, doar că el o spune din postura unui om care s-a predat demult cu arme şi bagaje celor de la PSD.

Nu doar caracterul le lipseşte liderilor liberali gorjeni, ci şi capacitatea de a face ce trebuie pentru a câştiga alegerile şi pentru a face apoi ceva pentru Gorj. Judeţul Gorj este dependent de sectorul termo-energetic, iar liberalii s-au gândit că ar da bine să le vândă nişte gogoşi electorale minerilor şi energeticienilor. Aşa că turistul politic Tudor Barbu le-a promis o strategie pentru salvarea Complexului Energetic Oltenia, făcută de o comisie de specialişti ai partidului, timp de o lună. Au trecut trei săptămâni şi încă nu au făcut comisia. Barbu, cu tupeu, a spus că partidul are vreo 60 de specialişti şi durează până îi triază. Cine îi triază, alţi specialişti? Şi apoi a recunoscut Barbu că nu va fi o strategie, nici măcar nu vor fi soluţii, ci nişte idei. Că doar cine sunt ei să vină cu soluţii?

Ca şi cum nu s-ar fi făcut destul de râs, cei doi copreşedinţi ai PNL Gorj au tot vorbit în ultimele săptămâni de faptul că liderii Blaga şi Gorghiu vor avea pe 29 octombrie la Turceni o discuţie cu liderii sindicali din minerit şi energie, dar şi cu prestatorii de servicii. Pe 26 octombrie au trimis invitaţiile şi, ce să vezi, pe 27 au anulat întâlnirea. Motivul este neclar, dar cel mai probabil liderii de la centru au aflat din presă că minerii aşteaptă de la ei o strategie, pe care unii au şi promis-o, dar au uitat să o facă. Dacă mai repetă astfel de situaţii, liberalii vor fi percepuţi drept incapabili sau măcar incapabili să se ţină de promisiuni. Şi judeţul va rămâne încă patru ani pe mâna partidului care i-a blocat dezvoltarea de 25 de ani.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: