Liberalii se bucură că au subprefect, conservatorii contestă

Liberalii au reuşit să pună mâna pe postul de subprefect de Gorj, o consolare după ce toţi directorii PNL din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost înlocuiţi din funcţii. Sunt funcţii apolitice, teoretic, dar ştim toţi că nu pot fi ocupate fără sprijin politic. Interesant este că liderii conservatori au strâmbat din nas, deşi sunt aliaţii liberalilor. În schimb, adversarii de la PDL au salutat numirea lui Drăguşin la prefectură, dar se întreabă cu ce a greşit fostul subprefect Sorin Arjoca.

Liberalii şi-au recăpătat curajul odată cu obţinerea funcţiei de subprefect de Gorj. În ultima perioadă PNL a pierdut funcţii importante la nivelul judeţului, directorii liberali din cadrul Complexului Energetic Oltenia fiind schimbaţi cu persoane cu afinităţi PSD.

Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinte PNL Gorj, spune că a aflat abia în urmă cu două zile că Virgil Drăguşin va ocupa funcţia de prefect, deşi Guvernul dăduse o hotărâre în acest sens de la sfârşitul lunii iunie. „Am aflat abia miercuri seară de numirea lui Virgil Drăguşin în funcţia de subprefect de Gorj, când am citit Monitorul Oficial. Mă bucur pentru dumnealui pentru că dincolo de activitatea politică, Virgil Drăguşin a avut şi rezultate foarte bune în activitatea profesională, de-a lungul timpului ocupând mai multe funcţii de conducere”, a declarat Mădălina Ciolocoi. Aceasta a mai precizat că odată cu numirea lui Drăguşin PNL Gorj a căpătat un plus valoare. „Cred că PNL Gorj prin persoana domnului Drăguşin a căpătat o funcţie prin care se aduce un plus valoare atât PNL-ului cât şi USL-ului”, spune Ciolocoi.

Cu toate acestea, vicepreşedinta PNL Gorj este convinsă că apele nu se vor linişti în USL. „Apele nu cred că se vor linişti vreodată. Există un partid de stânga, un partid de dreapta, plus Partidul Conservator, fiecare dintre acestea încercând să-şi impună proiectele”, a menţionat Mădălina Ciolocoi. 

Conservatorii nu sunt încântaţi de subprefectul PNL

Câştigarea funcţiei de subprefect de către PNL Gorj nu este pe placul conservatorilor. Ei consideră că liderii PNL poartă negocieri secrete, aşa cum s-a întâmplat şi la Primăria Hurezani. „Mie îmi dau oamenii afară, iar ei şi-au aranjat şi continuă să-şi aranjeze posturi în secret. Au pus mâna pe postul de subprefect de Gorj, în condiţiile în care nouă ni se ia un post de viceprimar din puţinele pe care le aveam. Probabil, au existat mai multe negocieri în acest sens între PNL şi PSD. Nu vorbesc de ACD sau de USL, noi nu existăm, n-am fost consultaţi niciodată. A fost bine când am ridicat mâna şi am spus USL Total. La Gorj, nu a funcţionat niciodată acest USL. Pentru ei USL Total înseamnă totul la ei şi nimic la noi”, a declarat Marius Borcan.

Acesta a mai precizat că se ia în calcul şi varianta ca Partidul Conservator să iasă din alianţă. „Dacă lucrurile vor continua în modul acesta se va lua în calcul şi varianta ieşirii noastre din ACD. Trebuie să ştim foarte clar ce avem de făcut de acum încolo, pentru că nu are rost să ne amăgim că lucrurile se vor îndrepta”, spune Marius Borcan. 

Vîlceanu: Succes lui Drăguşin, dar cu ce a greşit Arjoca?

Pedeliştii au salutat numirea liberalului Virgil Drăguşin la Instituţia Prefectului Gorj, dar critică schimbarea fostului subprefect, Sorin Arjoca. „Avem o schimbare de subprefect despre care nu ştim că a greşit cu ceva, dar ştim sigur că a fost schimbat pe un algoritm politic. Mi se pare că îşi continuă politica mincinoasă cu care ne-au obişnuit. Vreau să ştiu dacă a greşit cu ceva domnul Arjoca dacă a fost schimbat. Dacă mâine algoritmul politic va fi altul îl or schimba şi pe Virgil Drăguşin şi s-ar putea ca şi el să nu greşească cu ceva. Pe de altă parte, îl cunosc pe noul subprefect, este o persoană onorabilă şi frecventabilă“, a declarat Vîlceanu. Acesta a tras şi o concluzie: „Acum se pot lăuda şi liberalii că au directorul de la Salvare şi un subprefect“.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: