Matei Nădrag, „ucis” de stresul funcţionarilor din primărie

Situaţie şocantă la şedinţa de Consiliu Local Târgu Jiu de ieri, unde fostul consilier Matei Nădrag a fost schimbat din funcţie şi totodată declarat mort. În proiectul de hotărâre se precizează că schimbarea sa a survenit ca urmare a decesului, deşi acesta trăieşte. Dintr-o greşeală, angajaţii primăriei l-au declarat mort pe Nădrag.

Eroarea a fost observată de consilierul PP-DD Constantin Buleteanu, care a cerut să fie corectată. “În conformitate cu prevederile art.112 din Legea nr.393/2004 privind statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, vă propunem adoptarea unei hotărâri prin care se ia act de situaţia apărută şi să se declare vacant locul ocupat de consilierul Nădrag Matei. Anexăm în copie actul doveditor al decesului”, se arată în referatul semnat de primarul Florin Cârciumaru şi de secretarul Consiliului Local, Elena Ungureanu.

Matei Nădrag şi-a dat demisia din Consiliul Local, nu a decedat. Fostul liberal nu s-a arătat mâhnit de greşeala angajaţilor primăriei care au redactat documentul, ci din contră, le-a luat partea. Acesta a spus că nu va solicita sancţionarea celor vinovaţi de producerea acestei greşeli monumentale. „Cred că era vorba de actul de deces al domnului Blejan, nu de-al meu. Au dat copy-paste de la o hotărâre la alta de la fostul coleg Blejan şi nu au mai modificat. Bănuiesc că nu este cu intenţie. Nu cer să fie aplicate sancţiuni, angajaţii primăriei lucrează sub stres, nu mai trebuie şi sancţionaţi”, a declarat Matei Nădrag.

deces_nadrag

Întâmplarea a stârnit râsul consilierilor locali. „În principiu ar trebui să fie verificate hotărârile înainte. Cum să nu mă surprindă? Îl ştiu pe ăla viu, sper că n-a fost intenţionată, dar se va remedia”, a comentat consilierul local Eduard Berca.

Contre între Tudor şi Berca

Discuţia a deviat în timpul şedinţei Consiliului Local şi s-a lăsat cu contre între consilierul PSD Adrian Tudor şi consilierul PDL Eduard Berca. Tudor i-ar fi spus lui Berca Eduard că el ar fi decedat din punct de vedere politic. „Tudor a spus că eu aş fi în speţă. Domnul Tudor este foarte acid şi glumeţ. Este unul dintre cei cu care am discuţii în contradictoriu în consiliu. În mintea lui poate să vadă orice. Înseamnă că îl deranjez. Şi o să continui să îl deranjez”, a spus Eduard Berca. 

Iată cum a motivat pesedistul Adrian Tudor această discuţie aprinsă. „Replicile au fost constructive. Mie mi-e simpatic domnul Berca şi îi ofer astăzi ocazia să mai apară şi dânsul la televizor”, a spus Adrian Tudor.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: