Liberalul Dian Popescu consideră că este şantajat de PSD

Discuţiile din ultima perioadă dintre liberali şi social-democraţi au ajuns din punctul de vedere al preşedintelui PNL Gorj, la un punct care se poate numi şantaj. Liberalii au fost chemaţi săptămâna aceasta la negocieri, de către social democraţi. PSD-iştii spun însă că dacă nu vor ajunge la un acord sunt dispuşi să facă alianţă numai cu PRM şi îl vor schimba din funcţie pe liberalul Radu Angheloiu, actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, acesta fiind şantajul la care se referă Dian Popescu.

Atât liberalii cât şi social-democraţii sunt dispuşi să rezolve problema majorităţii din Consiliul Judeţean aşa că săptămâna aceasta vor avea loc primele discuţii. “Într-adevăr am fost chemaţi la negocieri de către social democraţi. Eu consider că acest lucru trebuia făcut de când a fost schimbat preşedintele PNL Gorj, nu acum, dar vom purta aceste discuţii şi acum. Şi spun discuţii deoarece pentru început aşa va fi, nu se ştie dacă vom ajunge la negocieri. Eu nu sunt dispus să mai accept ca PNL să fie remorca PSD. Voi fi foarte tranşant, voi cere exact ce ni se cuvine. În primul rând vreau ca în viitorul buget să fie prevăzute sume pentru primarii PNL în aşa fel încât să acopere gaura din buget făcută la repartizarea anterioară când mulţi primari au primit sume de bani foarte mici, deoarece împărţirea a fost făcută politic, iar dacă vom ajunge la astfel de discuţii vreau ca totul să fie în baza unui protocol scris“, a declarat Dian Popescu.

PRM nu ştie nimic

Social democraţii şi-au făcut deja planurile în cazul în care nu vor ajunge la un numitor comun cu liberalii. Vor face alianţă numai cu PRM, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Angheloiu, va fi înlocuit cu Dumitru Dascălu, consilier judeţean al PRM.

“Astea sunt poveşti, speculaţii ale presei, eu nu ştiu nimic. Cu PRM  nu a vorbit nimeni despre aşa ceva“, a declarat Dascălu. Preşedintele PNL Gorj spune că dacă nu va obţine exact ce şi-a propus este dispus să piardă funcţia de vice de la Consiliu.

Dian Popescu a declarat că va merge la negocieri cu o comisie formată din consilieri judeţeni şi foarte mulţi primari.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: