Liceeni gorjeni, informaţi despre efectele drogurilor

Elevii din şase unităţi de învăţământ din Gorj vor afla mai multe despre efectele negative ale consumului de droguri uşoare, prin intermediul unui proiect intitulat „Mesajul meu antidrog“. Activităţile organizate cu prilejul proiectului vor fi derulate în perioada 10-15 noiembrie 2008. Proiectul de tineret este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Gorj, în parteneriat cu Organizaţia Naţională Cercetaşii României- filiala Târgu-Jiu.

Liceele implicate în proiect sunt: Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu“, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, Colegiul Naţional „Spiru Haret“, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu“, Grupul Şcolar Energetic nr.1 şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru“. Timp de o săptămână, zece voluntari membri ai Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României- filiala Târgu-Jiu, se vor deplasa în unităţile de învăţământ,  pentru a organiza un concurs de creaţie cu sloganul „Există lucruri mai importante ca drogurile- Dacă da, demonstrează-ne!”. Pe data de 14 noiembrie se strâng fotografiile şi desenele pentru jurizare, iar pe 15 noiembrie va avea loc premierea.

Mihaela Drăgulescu, reprezentant al DJT Gorj, a precizat într-un comunicat de presă că obiectivele proiectului sunt: „creşterea gradului de informare a elevilor din şase licee din Târgu Jiu asupra efectelor negative ale consumului de droguri uşoare (tutun, alcool, cannabis) prin distribuirea de materiale informative scrise si audio-vizuale şi activităţi de educaţie de tipul «peer to peer», precum şi implicarea liceenilor târgujieni în dezvoltarea unei atitudini civice împotriva consumului de droguri prin întreprinderea de activităţi de creaţie (desen şi fotografie) cu mesaj anti-drog în decursul unei săptămâni“.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: