Liceul cu Program Sportiv are locuri libere la clasa pregătitoare

Două clase 0 a înfiinţat Liceul cu Program Sportiv pentru anul şcolar 2015-2016. În prezent mai sunt disponibile câteva locuri pentru completarea celei de-a doua clase. Părinţii care aleg să-şi trimită copiii la acest liceu pot opta şi pentru programul After School înfiinţat în unitate. Aici, cei mici vor putea să-şi facă temele şi să întreprindă activităţi cultural-recreative sub îndrumarea cadrelor didactice până ce părinţii vor termina serviciul sau treburile cotidiene.

Conducerea Liceului cu Program Sportiv din Târgu Jiu a dispus în perioada vacanţei de vară o serie de lucrări de modernizare a claselor, astfel încât, la începerea anului şcolar, elevii să studieze în cele mai bune condiţii. Mobilierul degradat de la clasele în care studiază elevii claselor 0 este înlocuit cu altul nou, dar şi parchetul va fi recondiţionat. Pentru anul şcolar viitor conducerea unităţii şi-a propus înfiinţarea a două clase pregătitoare. Părinţii care nu şi-au înscris până acum copiii la alte unităţi şcolare vor putea opta pentru unul din locurile disponibile în clasele înfiinţate în cadrul liceului. "Una dintre clase este deja ocupată. Mai sunt câteva locuri şi pentru cea de-a doua clasă şi sperăm că până la încheierea ultimei perioade de înscrieri, care va fi la jumătate lunii septembrie, şi celelalte locuri care au rămas să le ocupăm, deoarece beneficiem de condiţii foarte bune, nu numai la grupele pregătitoare, ci în toată unitatea şcolară, prin ultimele modernizări care s-au adus", a declarat Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Târgu Jiu.

Programul After School implementat din 2013 la nivelul liceului va funcţiona şi în anul şcolar viitor. Astfel, elevii claselor pregătitoare vor putea rămâne la şcoală, după finalizarea cursurilor, până vor veni părinţii să îi ia acasă, timp în care vor fi supravegheaţi de un dascăl. Părinţii care îşi lasă copiii în cadrul acestui After School nu vor trebui să plătească pentru activităţile care se desfăşoară aici. "La clasele pregătitoare o să beneficiem ca şi în anii trecuţi de programul de la After School, până după-amiază la orele 17. Copiii vor fi îndrumaţi şi supravegheaţi de doamnele învăţătoare, prin rotaţie, fără să fie plătite. Doar în ceea ce priveşte masa celor mici o să se discute cu părinţii. Se face o şedinţă cu părinţii şi dumnealor hotărăsc cât pot să suporte. Este un fel de catering. Până acum au plătit circa 8 lei pentru masa zilnică. De regulă rămân zilnic circa 10 copii", a mai spus directorul LPS Târgu Jiu.

În perioada de vară, conducerea liceului a dispus şi modernizarea instalaţiei termice a liceului, iar până în toamnă va fi amenajat şi un amfiteatru într-un fost laborator de biologie.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: