Noi discuţii pentru preluarea activelor UM Sadu

Preşedintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a reluat discuțiile la Ministerul Economiei privind preluarea unui teren de 11 hectare de la UM Sadu în vederea extinderii Parcului Industrial. Șeful CJ Gorj spune că trebuie mai întâi făcuţi nişte paşi juridici. ”Am discutat pașii juridici ai transferului şi am identificat că va trebui făcută o nouă evaluare la zi a activului, teren plus construcţie, că este necesar a se întruni Consiliul de Administraţie al Uzinei Mecanice Sadu, după care să se pronunţe Consiliul de Administraţie al Romarm. Ăștia sunt pașii juridici”, a spus Cosmin Popescu, șeful Consiliului Județean Gorj.
Autorităţile judeţene susțin că procedura nu este imposibilă, mai ales că au mai fost exemple în ţară, însă marea problemă o pun datoriile istorice ale UM Sadu la bugetul de stat. ”Ne trebuie aprobări, să vedem din punct de vedere juridic, cu acordul Ministerului de Finanțe și al Justiției, modalitatea prin care va fi făcut transferul. Sunt în țară, s-au mai făcut asemenea demersuri, la Cugir. Marea problemă sunt datoriile istorice, cum se vor compensa, dacă Ministerul de Finanțe își dă acordul ca activele acestea să fie compensate cu o parte din datorie, urmând să fie transmise în mod gratuit către Consiliul Județean”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Demersul de preluare a celor 11 hectare de teren a început în urmă cu patru ani, însă nici până azi nu s-a identificat calea legală prin care să se realizeze transferul.

Vizualizări: 610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: