Licitaţia de un milion de euro, anulată. Restructurarea rămâne!

Licitaţia de un milion de euro, organizată de CE Oltenia pentru angajarea unui consultant care să facă un plan de restructurare, a fost anulată. Anunţul a fost făcut de directorul Laurenţiu Ciobotărică.

Acesta a menţionat că licitaţia a fost oprită înainte cu trei zile să fie deschise ofertele. El crede că această strategie poate fi făcută de oamenii companiei. „Am anulat acea procedura pentru că acel proiect poate fi făcut cu resurse proprii şi cred că nu poate să fie nimeni mai pregătit să facă această restructurare decât oamenii din companie“, a declarat acesta. Iniţial, această strategie făcută de o firmă de consultanţă trebuia să coste 600.000 de lei, dar ulterior fostul director Laurenţiu Ciurel anunţa că va costa un milion de euro pentru că se va întinde pe mai mulţi ani. Procedura a fost criticată pe motiv că societatea avea un manager corporatist care trebuia să ştie să facă planul de management. În plus, această analiză costisitoare putea fi făcută degeaba, în lipsa unei Strategii Energetice Naţionale.

Laurenţiu Ciobotărică a mai spus că la CE Oltenia restructurarea va continua. A încercat să explice ce înseamnă această restructurare, fără să pronunţe cuvântul disponibilizări, chiar dacă aici s-a ajuns întotdeauna. Circa 2000 de oameni au părăsit compania la 1 iunie 2015 şi alţi 1000 au fost transferaţi la CET Govora, tot în baza unui plan de restructurare şi eficientizare. „Vor avea loc restructurări tot timpul. Dar atenţie, când pronunţăm acest cuvânt - restructurare - nu trebuie să o vedem într-un sens negativ. Discutăm despre redimensionare, reorganizare, proceduri noi, o altă cultură. Restructurarea nu e ceva negativ“.

Directorul vorbit şi despre închiderea sau înfiinţarea de capacităţi. „Există un proiect de reorganizare şi restructurare a companiei şi e o chestiune necesară. Va trebui să redimensionăm activitatea astfel încât rezultatele să fie pozitive. (..) În momentul acesta nu avem premize şi nici motive să închidem capacităţi. S-ar putea să ajungem în situaţia de a ni se cere să deschidem capacităţi şi acest lucru trebuie corelat cu ce întrebaţi mai devreme, investiţiile. Nu a cerut nimeni să se închidă capacităţi“, a declarat acesta. Ciobotărică a mai spus că societatea are nevoie de investiţii care vor fi făcute conform legii şi fundamentate. „Toate investiţiile din companie vor fi susţinute după ce vor fi analizate şi se va demonstra că sunt profitabile pentru companie“. „Reorganizarea înseamnă şi redimensionare în acord cu cerinţele pieţei, realocare de resurse, înseamnă şi activităţi noi, dar poate şi restrângeri de activitate, dar scopul este de eficientizare“, a mai adăugat noul director al CE Oltenia.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: