Licitaţia pentru grupul 6 al CE Turceni, în octombrie

Licitaţia pentru modernizarea grupului 6 va avea loc pentru a doua oară cel mai probabil în luna octombrie! Licitaţia a mai avut loc odată şi singura firmă înscrisă a fost Alstom Power, dar licitaţia a fost anulată, deoarece nu depus garanţii bancare. În momentul de faţă se pregătesc caietele de sarcini.

Modernizarea grupului 6 costă peste 200 de milioane de euro, bani obţinuţi din credite bancare şi ajutoare de stat. După ce prima licitaţie a eşuat, acum complexul face demersurile pentru a organiza cea de-a doua licitaţie. De data aceasta lucrarea va fi împărţită pe pachete. ”S-au pregătit caietele de sarcini. Prima dată pentru cazan, pentru că durata de execuţie este cea mai mare de 2-3 ani. Avem aprobarea BERD pentru împărţirea lucrării. Ei au şi publicat anunţul de intenţie şi eu sper ca până la sfârşitul lui octombrie licitaţia să aibă loc“, a declarat Octavian Graure, director CE Turceni.

Licitaţia va fi una internaţională deoarece în România nu există o formă care să facă asemenea echipamente. ”Până acum s-au interesat mai multe firme. Vom vedea la data licitaţiei câte se vor înscrie. Sunt consorţii internaţionale pentru că în România nu există firme care să facă un asemenea echipament. La prima licitaţie au cumpărat caietul de sarcini 17 consorţii. Va fi concurenţă, ceea ce pentru noi este bine”, a declarat Octavian Graure, director CE Turceni.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: