Licitaţie electronică pentru rechizite şcolare

Inspectoratul Şcolar Judeţean organizează, în premieră, licitaţie pentru desemnarea firmelor care vor asigura pachetele cu rechizite şcolare. Licitaţia are loc azi şi mâine şi participă trei firme din judeţ.

„În cursul zilei de astăzi cele trei firmele vor negocia între ele, pe Internet, preţurile la rechizitele şcolare. Rezultatele licitaţiei electronice vor fi comunicate Inspectoratului Şcolar în data de 15 octombrie. Este pentru prima dată când se organizează o licitaţie electronică la nivel de inspectorat, procedura demarându-se în data de 28 septembrie”, a spus Camelia Bibere, inspector general adjunct al IŞJ Gorj.  Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj are alocată o sumă de 314.919 de lei pentru rechizite. Rechizitele şcolare se acordă elevilor din învăţământul de stat, primar şi gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. În Gorj, aproximativ 13000 de elevii au solicitat rechizite şcolare. Valoarea unui pachet este de 25 lei pentru elevii din învăţământul primar şi 30 lei pentru elevii din învăţământul gimnazial.

 „Pentru clasa I avem 1.800 de solicitări, pentru clasele II-IV 4600 de solicitări, pentru clasele V-VII 4700 de solicitări, iar pentru clasa a VIII-a 1650 de solicitări. Referitor la licitaţie pot spune că există posibilitatea ca o firmă să câştige toate cele 4 variante sau doar numai câte una.” Toţii elevii care îndeplinesc condiţiile cerute de lege îşi vor primi rechizitele şcolare în cursul lunii noiembrie.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: