Licitație pentru deszăpezire în plină iarnă la Târgu Jiu. Nicio ofertă

Nu vrea nimeni să deszăpezească Târgu Jiul! Societatea Edilitara a organizat o licitație prin care și-a propus să facă rost de încă două utilaje care să curățe zăpada, dar nu s-a arătat interesată nicio firmă. Procedura va fi reluată, deoarece, cu utilajele din dotare, Edilitara nu ar putea face față unui cod portocaliu de ninsori.

Societatea a pregătit 57 de mii de lei pentru închirierea celor două utilaje, cu tot cu șoferi. Cu toate acestea, nimeni nu s-a arătat interesat, așa că demersurile vor fi reluate. “Am scos la licitație încă două mașini de 8,5 – 10 tone, cu sărăriță, cu tot echipamentul pentru iarnă. Miercuri a fost ultimul termen pentru depunerea ofertelor. Nu s-a prezentat nimeni”, a explicat Constantin Mituțoiu, directorul adjunct al Edilitara Târgu Jiu.

În cazul unor ninsori abundente, ca în urmă cu o lună, utilajele pe care le are la dispoziție Edilitara nu ar face față. Societatea anunță că legea i-ar permite totuși să semneze un contract mai rapid cu o firmă care se ocupă de deszăpezire doar în contextul unui cod portocaliu de vreme rea. „Urmează să mai scoatem din nou la licitație. Pentru situațiile de cod portocaliu, am o procedură. Legea îmi permite să fac o negociere directă cu cineva care are utilajele respective, dar la codul galben ne descurcăm cu ce avem în dotare. Am echipat o rabă de 16 tone și un mig, dar pentru un cod portocaliu o să fie totuși o problemă. Oricum, în două, trei zile mai scoatem o dată la licitație. Poate vine cineva. Este greu în perioada asta, când toată lumea are nevoie de utilaje, dar noi sperăm”, a mai spus Constantin Mituțoiu.

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: