Licitaţie pentru hrana asistaţilor Direcţiei de Protecţie a Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va externaliza serviciile de hrană de la centrele din subordinea sa, cu excepţia Centrului Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap de la Târgu Cărbuneşti. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să menţină alocaţia de hrană de 9 lei/beneficiar. Bucătăresele nu-şi vor pierde locurile de muncă, însă vor fi menţinute pe posturi de îngrijitoare curăţenie.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj va organiza licitaţie în vederea achiziţionării serviciilor de catering de la centrele din Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Suseni, Dobriţa. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 13 aprilie, iar durata acordului cadru este de 4 ani. În această perioadă se vor achiziţiona servicii de catering pentru maxim 855.369 porţii. Potrivit anunţului publicat pe SEAP, valoarea estimată a contractului se ridică la suma de 7.541.864, 89 ron. “Firma care va câştiga licitaţia va trebui să asigure zilnic câte cinci mese/persoană. Este vorba despre trei mese calde şi două gustări, pentru orele 10 şi 17, gustări ce vor consta în fructe, sandvişuri şi prăjituri. De asemenea, va trebui să se încadreze în alocaţia de hrană, valoarea alimentelor fiind de 9 lei/zi de persoană”, a declarat Klara Şerbănoiaca, directorul executiv adjunct al DGASPC Gorj. Vor fi externalizate toate cantinele cu excepţia celei de la Centrul de Reabilitare şi Recuperare a Persoanelor cu Handicap de la Târgu Cărbuneşti. “La complexul de la Târgu Cărbuneşti nu se pune problema externalizării serviciului de hrană deoarece aici funcţionează un laborator de patiserie şi brutărie, carmangerie şi un sector de horticultură şi zootehnie, unde mâncarea se produce chiar de asistaţi”, a mai precizat Klara Şerbănoaica.

Bucătăresele nu-şi pierd locul de muncă

Reprezentanţii DGASPC Gorj spun că bucătăresele nu-şi vor pierde locurile de muncă, însă vor fi trecute pe posturi de îngrijitoare de curăţenie. La centrele pentru adulţi funcţionau câte două-trei bucătărese pe unitate. “Salariile bucătarilor, alocaţia de hrană, consumul de combustibil se ridicau la un cost de 13-14 lei/zi/asistat. Sperăm ca odată cu externalizarea cantinelor să se diminueze cheltuielile şi să se îmbunătăţească serviciile. Persoanele angajate la bucătărie nu-şi vor pierde locurile de muncă, însă vor fi trecute pe posturi de îngrijitori de curăţenie”, a declarat directorul adjunct Klara Şerbănoaica.    

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: