Licitaţii de zeci de milioane de euro la SNLO

Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a acordat la finalul anului contracte de prestări servicii pe patru ani. O licitaţie cu o sumă uriaşă se referă la un contract de închiriere a unor utilaje clasice cum ar fi buldozere sau excavatoare. Este vorba de aproape 215.000.000 lei, fără TVA. Mai mult, compania pregăteşte să atribuie un contract pentru transportul minerilor, tot pe patru ani. Sume mari va primi şi firma care va închiria tractoare şi autobasculante societăţii miniere. Este interesant că SNLO semnează contracte pe patru ani, dat fiind că în aprilie ar trebui să fie integrată în CE Oltenia, în frunte cu un manager privat.  

Utilajele ce vor fi închiriate cu multe miliarde vor fi folosite, potrivit anunțului de pe SEAP, la executarea unor lucrări auxiliare tehnologiei de extracție a cărbunelui în subunitățile SNLO. Cert este că lucrările vor demara în luna august şi se încheie în 31 august 2016.

Parcul de utilaje total estimat pentru toate subunitățile din cadrul societății este de aproximativ 210 bucăţi pe parcursul unui an bugetar. Frecvența și valoarea contractelor ce urmează să fie atribuite nu va fi mai mult de 12 luni calendaristice, valoarea va fi calculată în funcție de numărul de utilaje contractate, tarifele unitare și programul de închiriere. 

Aceasta nu este însă singura licitație pregătită de compania minieră din Oltenia. Un alt contract ce urmează să fie atribuit, licitația fiind în desfășurare, se referă la transportul salariaților subunităților SNLO de la domiciliu la locul de muncă și retur. Contractul implică servicii de transport terestru, inclusiv servicii de transport cu vehicule blindate și servicii de curierat, în localitățile Berbești și Rovinari. Valoarea contractului este de 41,902,233 lei fără TVA, pentru 90 de trasee. Durata contractului este aceeași ca și în cazul primei licitații, patru ani de la data atribuirii contractului.

Un alt contract gigant ce urmează să fie atribuit de Societatea Națională a Lignitului Oltenia se referă la închirierea de automacarale, autocamioane, autobasculante, tractoare, cisterne, stropitori, autospeciale mixte de transport. Este vorba de închirierea a 141 de astfel de vehicule cu șofer, valoarea contractului fiind estimată la 10,407,820 lei fără TVA. Data prevăzută pentru adjudecarea acestui contract este sfârșitul lunii martie 2012 urmând să se desfășoare pe parcursului unui singur an.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: