Lider de sindicat CE Oltenia: Mi-au respins dosarul, dar am acționat în judecată

Și-a depus dosarul pentru a se pensiona, dar i-a fost respins de către Casa de Pensii Gorj. Este vorba despre liderul de sindicat de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu. Acesta spune că așteaptă decizia instanțelor de judecată cu privire la mult râvnita lege care le permite minerilor și energeticienilor să iasă la pensie mai devreme.

În ceea ce privește dosarul său, Popescu a depus contestație, primul termen de judecată fiind pe data de 27 ianuarie. ”Am contestat și vreau să văd și eu la judecătorie care este motivul pentru care această lege nu se aplică. Am primit un răspuns de respingere de la Casa de Pensii și am făcut contestație. Pe 27 ianuarie am prima înfățișare. Mai am încă 6 colegi de la mine din sindicat care au dosarele respinse. Membrii mei de sindicat participă mereu la proteste. Suntem acolo, în Piața Prefecturii. Nu se mai respectă nimic în țara asta, dar atât ne-a mai rămas, să protestăm”, a spus Ion Popescu, la Radio Infinit.

De asemenea, liderii de sindicat au avut și câteva discuții cu liderii de sindicat din cadrul CE Oltenia, cu privire la economia fondului de salarii. ”S-a ajuns la concluzia că este o economie la fondul de salarii pe anul 2021, în valoare de 611 lei brut, adică 357 de lei net. Acești bani vor fi introduși în lichidările lunii decembrie. 300 de lei nu este o sumă mare, dar acoperă o mică parte din creșterile din ultima perioadă”, a mai spus Popescu. 

Complexul Energetic Oltenia are în jur de 11 mii de salariați.

Vizualizări: 5,643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: