Lider de sindicat: Intrăm în greva foamei la Casa Națională de Pensii

Nicu Bunoaica, lider de sindicat în cadrul Complexului Energetic Oltenia anunță că săptămâna viitoare va intra în greva foamei, în fața Casei Naționale de Pensii. Lui i se vor alătura și alți colegi nemulțumiți de faptul că nu se aplică Legea nr.197/2021, care reduce vârsta de pensionare în minerit și energie.

 

Bunoaica este hotărât să depună o plângere penală și impotriva directorului Casei Naționale de Pensii.

 „Ne-am hotărât, dacă nu dau drumul, marți să intrăm în greva foamei în fața Casei Naționale de Pensii. De asemenea, voi face și plângere penală directorului Casei Naționale de Pensii, pe sindicat, pentru că nu pune în aplicare legea. Și eu o să intru în grevă pentru că și eu beneficiez, trebuie să fim cât mai mulți și să mergem acolo. Marți vom merge acolo, este stabilit, am vorbit și cu cei de la Craiova. Am vorbit și cu un deputat, i-am trimis materialele și se va duce și la Budăi și la directorul Casei Naționale de Pensii. Este un deputat de Vâlcea pentru că știți că sunt mineri și acolo, la Berbești și la Lonea. Am vorbit cu domnul Cimpoieru, de la Ișalnița. Am înțeles că cei de la Mine Energie nu prea doresc să intre, nu știu ce doresc să facă, zic să așteptăm, dar trebuie intrat, trebuie făcute presiuni că altfel nu se poate. Așa a fost și cu Legea 74, dacă nu mă duceam la Ministerul Muncii, poate o deblocau mai târziu”, a declarat liderul de sindicat Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

Nu puțini sunt foștii angajați ai Complexului Energetic Oltenia care anunță că-și vor căuta dreptatea pe calea instanței. Un exemplu în acest sens este Daniel Dănilă pensionat pe caz de boală, care a cerut recalcularea pensiei, dar căruia i-a fost respins dosarul.

„Ei ar fi dorit să-mi țină decizia în sertar până când primeau undă verde ca să dea drumul pe Legea 197, dar eu am hotărât că e mai bine să merg în instanță și de aceea le-am cerut să-mi elibereze decizia pentru altfel eram nevoit să intru în greva foamei, cum promisesem. Este dureros că se întâmplă așa ceva să nu o recunoască și să nu o pună în aplicare. Sunt dezamăgit că din 11 mii de angajați, toți se uită la noi, o mână de oameni, 20-30 de persoane care am protestat și în Piața Prefecturii, iar acum pe anumite căi încercăm să le câștigăm drepturile, singuri. Nu sunt interesați să vină lângă noi, să ne susțină”, a declarat Daniel Dănilă unul dintre protestatarii pentru Legea nr.197.

Casele de Pensii din teritoriu au început să respingă dosarele de pensionare pe Legea 197 pe motiv că softul informatic nu a fost actualizat.

Vizualizări: 2,160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: