Vin banii pentru uzufruct

Vești bune pentru locuitorii comunei Roșia de Amaradia! Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia vor veni la ei în localitate pentru a distribui banii ce reprezintă contravaloarea pentru uzufruct. În funcție evaluările care au fost făcute cu ajutorul Direcției Agricole, proprietarii pot să primească până la 1500 lei pe hectar.

În comuna Roşia de Amaradia sunt aproximativ 160 de proprietari care vor fi despăgubiți de unitatea minieră.

 „Vă informez că în urma discuțiilor cu reprezentanții Complexului Energetic Olenia privind distribuirea sumelelor de bani ce reprezintă contravaloarea uzului fruct pentru anul 2022, pentru toți proprietarii care au terenurile puse la dispoziția CEO, s-a stabilit că marți, 23 mai 2023, la sediul din Corbu să se distribuie banii către beneficiari, începând cu orele 9.

Vă rog să fiți prezenți în ziua respectivă, doamna casieră nu va mai ajunge pe raza localității într-o altă zi și astfel va trebui să meargă beneficiarii la sediu CEO”, este mesajul transmis de Liviu Cotojman, primarul localității Roșia de Amaradia.

În total, în localitatea Roșia de Amaradia există aproximativ 300 de hectare de terenuri pentru care CE Oltenia plătește despăgubiri. Deși activitatea minieră s-a încheiat în urmă cu aproximativ 8 ani, CEO continuă să despăgubească oamenii pentru că terenurile nu au fost redate circuitului agricol.

Vizualizări: 814

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: