Lider Transloc: De două luni aşteptăm un răspuns. Ne judecăm!

Reprezentanţii salariaţilor Transloc spun că de două luni aşteaptă clarificări din partea autorităţilor locale cu privire la rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea care asigură transportul în comun la nivelul municipiului Târgu Jiu. Pentru că nu a existat comunicare între cele două părţi, sindicaliştii au dat în judecată Primăria Târgu Jiu şi Instituţia Prefectului, în speranţa că vor reuşi pe calea instanţei să obţină răspunsurile dorite.

Salariaţii societăţii Transloc a Consiliului Local Târgu Jiu s-au plâns mereu de condiţiile în care lucrează, de faptul că unele mijloacele de transport sunt învechite şi se defectează mereu sau că sunt nevoiţi să spele autobuzele cu peria şi găleţile. Sindicaliştii spun că au cerut autorităţilor din Târgu Jiu să rezolve aceste probleme, dar că nu au primit niciun răspuns. Din acest considerent, Sindicatul Independent al Salariaţilor din cadrul SC Transloc SA a dat în judecată Primăria Târgu Jiu şi Instituţia Prefectului Gorj, obiectul acţiunii fiind „refuz soluţionare cerere”.

„Le-am trimis o adresă prin care le ceream să îmi spună ce au de gând cu parcul auto, ce au de gând cu societatea în sine, cu Transloc, transportul urban de călători şi nu mi-au trimis nici după două luni niciun răspuns. I-am dat în contencios, pe Legea 544, pentru refuzul de a-mi trimite răspuns la adresele pe care le-am trimis. Şi Consiliul Local, şi Prefectura”, a declarat liderul sindical Vasile Brînzan.

Mai mult, sindicalistul spune că a înaintat o informare Consiliului Local privind situaţia societăţii, dar că aceasta nu a mai ajuns întreagă în mapa consilierilor municipali. „Din informarea pe care am trimis-o Consiliului Local au ajuns la mapa consilierilor numai pagina 1 şi pagina 3. Ca să-şi bată joc, din patru pagini câte am avut, mi-au pus la mapă doar două pagini. Am luat legătura cu domnul secretar Jianu, care a negat acest lucru. Am mers cu dânsul la mapa cu documentele originale şi într-adevăr a văzut că eu am patru pagini şi nu două. Voiam un punct de vedere de la Consiliul Local, că tot m-au ameninţat consilierii locali, unii dintre ei, că externalizează societatea. Să o facă, să o cumpere, să o vândă. Domnul Petcu, milionar în euro, m-a ameninţat public, în şedinţă, că externalizează serviciul. Şi în şedinţa din septembrie, când ni s-a aprobat mărirea de buget”, a explicat Vasile Brînzan.

Vizualizări: 1,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: