Liderii de sindicat din sănătate se iau la harţă pe studii

Liderii sindicatelor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj au ajuns să se certe din cauza pregătirii profesionale pe care o au la bază. Cel puţin asta demonstrează cuvintele grele pe care şi le adresează liderul Sanitas şi liderul Sindicatului Independent Suseni. Membrii sindicatului Sanitas sunt şi ei implicaţi în scandal.

Rivalitate între doi lideri de sindicat din Gorj. Motivul rivalităţii pare să fie creşterea numărului de oameni în Sindicatul Independent Suseni, condus de Toma Breben. Nemulţumirea a apărut şi din cauza faptului că Toma Breben îşi reprezintă singur oamenii în instanţă în timp ce Sanitasul plăteşte avocat pentru a-şi rezolva treburile legate de tribunal pentru că, potrivit liderului Valentin Popa, acesta preferă să fie reprezentant cu profesionalism. „Eu nu-mi permit să mă duc în instanţă pentru că nu am pregătirea necesară, la tribunal trebuie să pledeze un consilier juridic autorizat. De asta merg treburile cum merg pentru că toţi neaveniţii se pricep la toate”, a declarat Valentin Popa, liderul sindicatului Sanitas.

Păreri pro şi contra

Nemulţumirea este şi de partea membrilor Sanitas care se arată solidari şefului lor şi îşi compătimesc colegii care fac parte din Sindicatul Independent Suseni. „Mulţi dintre colegii noştri care sunt la el în sindicat ne-au spus că nu-l mai vor pentru că nu are pregătirea necesară de a-i reprezenta în instanţă, el la bază fiind maseur. El nu e competent, e semianalfabet şi nu reprezintă interesele sindicatului pe care îl conduce”, a declarat o membră a Sanitas, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Spusele femeii sunt contrazise atât de Toma Breben cât şi membrii lui de sindicat. Mai mult decât atât, Breben se va licenţia anul acesta în Facultatea de Drept din Bucureşti. Acesta declară că tot scandalul a pornit după ce mai mulţi membri Sanitas au părăsit grupul pentru a se transfera la Sindicatul Independent Suseni văzând performanţele pe care le obţine în instanţă. Mai mult decât atât, Breben spune că oamenii lui vor să-i reprezinte în instanţă pentru că în acest fel sunt scutiţi de a mai plăti şi avocat. „Nu poate fi vorba decât de invidie, altceva nu pot spune. E normal să fie invidie având în vedere că sindicatul pe care îl conduc a crescut de la 17 la 186 de membrii. Sunt lider de sindicat din 2006 şi nu au fost niciodată plângeri, oamenii m-au ales chiar dacă eram maseur. Luna viitoare îmi dau licenţa în drept la Bucureşti, deci am şi eu o pregătire, nu sunt chiar aşa. E invidia mare pentru că acolo li se ia bani să plătească avocat în timp ce eu îmi reprezint singur oamenii”, a declarat Toma Breben. De altfel nici membri de sindicat nu au nicio plângere la adresa liderului ba mai mult aceştia spun că se luptă foarte mult pentru interesele lor, lucru de care nu au avut parte din partea Sanitas. „Eu personal sunt foarte mulţumită de el. S-a luptat şi se luptă în continuare pentru drepturile noastre. S-a luptat şi pentru grade şi a avut câştig de cauză pe când cei de la Sanitas ne-au spus că nu pot că nu e în organigramă. Este foarte bun şi pregătit şi îi place să lupte”, a declarat Maria Mărăşescu, membru al Sindicatului Independent Suseni.

Legea permite liderilor de sindicat să reprezinte interesele membrilor lor în instanţă.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: