Liderii PSD vor ca sportul să fie finanţat tot de CE Oltenia

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că unitatea nu va mai sprijini financiar cele două cluburi sportive din Gorj, Pandurii şi Energia. Declaraţiile i-au scos din minţi pe primarul Florin Cârciumaru şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Cei doi au spus ieri că CEO nu-şi va retrage finanţarea şi că managerul Laurenţiu Ciurel a făcut astfel de declaraţii pe fondul stresului la care este supus.

Vestea că CEO nu va mai finanţa Cluburile Sportive Pandurii şi Energia a picat ca un trăsnet asupra lui Florin Cârciumaru, reprezentantul primăriei în AGA Clubului Pandurii. Cârciumaru a spus că managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a făcut asemenea declaraţii pe fondul stresului. „Părerea mea e că nu este adevărat, Laurenţiu Ciurel a făcut o declaraţie pe fondul unei supărări produse de conflictele ce au avut loc în ultima vreme în cadrul companiei. Nici cel mai înrăit sindicalist nu ar fi de acord cu retragerea finanţării”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul din Târgu Jiu. Liderii sindicali de la FNME au solicitat însă administraţiei să nu mai finanţeze sportul, câtă vreme compania are dificultăţi financiare şi dă oameni afară.

Dacă primarul Cârciumaru crede că Ciurel face declaraţii la supărare, reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA Clubului Pandurii, Ion Călinoiu, îi face responsabili de această situaţie pe sindicaliştii din CEO. Acesta a spus că ministerul nu va fi de acord cu o astfel de propunere. „CEO nu a sponsorizat niciodată sportul, CEO a finanţat, e o componentă a activităţii Complexului Energetic Oltenia ceea ce s-a tradus prin finanţare, prin buget ca oricare altă activitate colaterală. Am înţeles că o parte din sindicate a ridicat această problemă, de a renunţa aceste la aceste cheltuieli în vederea lichidării drepturilor unor lideri de sindicat. Eu am înţeles că este în discuţie şi la minister însă nu vom abandona, deoarece judeţul Gorj este de 50 de ani principalul furnizor de energie la nivel naţional  şi sunt convins că se va rezolva să fie în continuare finanţat, nu sponsorizat”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

REACŢIE

Ion Ruşeţ, directorul Departamentului de Comunicare din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a fost cel care a declarat că proiectul de buget al companiei nu mai prevede susţinerea proiectelor sportive din punct de vedere financiar. „Proiectul de buget trimis la minister şi discutat în mai multe runde cu partenerii sociali nu prevede la capitolul sponsorizări, sponsorizări pentru activitatea sportivă”, a spus Ion Ruşeţ cu privire la sponsorizările Clubului Pandurii şi Energia.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: