Liderii sindicali au aflat de la Cârciumaru despre șomajul tehnic

Liderii sindicali de la Complexul Energetic Oltenia au aflat de la senatorul Cârciumaru despre faptul că există riscul să intre cu miile în șomaj tehnic, din lipsa fronturilor de lucru. “Am văzut declarația domnului senator Cârciumaru că există riscul ca mii de salariați ai CE Oltenia să intre în șomaj tehnic din lipsa fronturilor de lucru. Asta duce instantaneu la scăderea producției. Am avut prognozată la începutul anului o cantitate de 22 de milioane de tone de cărbune, am înțeles de la conducere că nu o să putem realiza mai mult de 19,6 milioane de tone”, a spus la Gorj TV președintele Sindicatului Renașterea de la Cariera Jilț Sud, Ion Popescu.

„Din cauza lipsei fronturilor de lucru din carierele miniere, compania riscă să trimită acasă, în șomaj tehnic, mii de angajați și să pericliteze, totodată, buna funcționare a Sistemului Energetic Național“, a scris Florin Cârciumaru într-o interpelare a ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Liderul sindical Popescu spune însă că lipsa fronturilor de lucru în toate carierele este cauzată în proporție de 99% de funcționarii din ministere. “La Jilț sunt deja cinci ani de blocaj sistematic. La noi, la Jilț Sud, am înțeles că trebuie defrișate 2,25 hectare de pădure ca să avem front de lucru”, a spus Popescu.

Săptămâna trecută s-a mai oprit un excavator la Jilț, care se adaugă celor deja rămase fără front de lucru. “Excavatorul 01 s-a oprit săptămâna trecută, la schimbul II, din lipsă totală de front de lucru. Sunt jumătate din excavatoare care stau. Dacă nu se fac demersuri acum, nu la anul, nu o să avem fronturi de lucru. Se pune o presiune fantastică pe oameni, să dea sterilul la o parte să se ajungă la cărbune. Nu este vina noastră că nu e front de lucru, nu e vina noastră că se pun biruri de sute de milioane de euro pe companie”, a concluzionat liderul sindical. (A.A.)

Vizualizări: 3,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: