Liderii sindicali din CEO, la parlament. Aviz favorabil pe Codul Silvic

Comisia de mediu din Senat a dat aviz favorabil amendamentului pentru modificarea Codului Silvic, ce va ajuta CE Oltenia pentru deblocarea fronturilor de lucru în carierele miniere. Modificarea a trecut de comisia de mediu cu 7 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere.

Sindicaliştii din CE Oltenia, atât de la Federaţia Univers, cât şi de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), au fost prezenţi la discuţiile din Parlament. Sindicaliştii sunt optimişti în ceea ce priveşte transpunerea acestui amendament în lege. „Din discuţiile avute, săptămâna viitoare se votează în plenul Senatului, urmând ca până pe 15 martie să plece la promulgare. După ce va fi votat de Senat, urmează să plece la Camera Deputaţilor care este cameră decizională”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO).

Manu Tomescu, reprezentant al FNME, spune că, în prezent, CE Oltenia, pentru fiecare hectar defrişat, trebuie să ofere în schimb 3-5 hectare. „Sindicaliştii de la FNME au purtat tricouri cu mesajul «SOS Salvaţi CEO» şi steagul României, pentru ca parlamentarii din acea comisie să conştientizeze faptul că vorbim de o companie românească de interes naţional”, a spus Manu Tomescu.

Senatorii Florin Cârciumaru şi Scarlat Iriza au susţinut introducerea unui amendament la Codul Silvic pentru a facilita extinderea exploatărilor miniere de la Complexul Energetic Oltenia.    

Galerie foto


Vizualizări: 638

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: