Liderul PNL Gorj și fratele acestuia, cercetați în libertate

Magistraţii gorjeni au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Dian Popescu și a lui Gabriel Popescu pentru 29 de zile. Sala de şedinţă a fost neîncăpătoare pentru susţinătorii lui Dian Popescu care au aşteptat ore întregi cu sufletul la gură decizia magistraţilor. Emoţiile nu s-au terminat pentru că procurorii vor formula recurs.

 

 

După o noapte petrecută în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Dian Popescu şi fratele acestuia Gabriel Popescu au fost audiați întreaga zi de miercuri la Parchet şi la Tribunal. Nu au fost singuri pentru că familia şi colegii de la PNL le-au fost alături şi i-au susţinut.

„Eu am venit să-l susţin pe Dian Popescu. Nu ştiu exact ce este în acest dosar. Am aflat şi eu câteva lucruri de pe la colegii mei. Mă bucur că justiţia din Gorj şi-a făcut treaba aşa cum trebuie”, a declarat Dorin Filip. Alături a fost și Mădălina Ciolocoi: „Mă bucur că instanţa şi-a făcut treaba şi le mulţumesc. Mă bucur că echipa Partidului Naţional Liberal pleacă de la Tribunal în formulă completă”.

 

Verdictul, la miezul nopții

 

 Deşi mandatele le-au expirat în jurul orei 15.00, fraţii Popescu au părăsit Tribunalul la miezul nopții.  Dian Popescu nu a vrut să facă declaraţii în aşteptarea deciziei magistraţilor. „Nu vreau să comentez nimic până nu aflăm decizia judecătorilor. Au venit colegii de la partid să mă susţină. Nu i-am chemat eu, eu venit pentru că au vrut şi în felul acesta imi demonstrază că sunt foarte mulţi alături de mine”, a declarat Dian Popescu. Aproape de ora 24.00, judecătoarea Cristina Celea a stabilit ca fraţii Popescu să fie cercetaţi în stare de libertate, dar cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile. Magistraţii au respins propunerea de arestarea preventivă formulată de procuror. Dian Popescu nu a comentat prea mult decizia magistraţilor, pentru că era sigur că i se va face dreptate. „Nu vreau să comentez decizia. Eu nu sunt vinovat şi să aşteptam ca justiţia să-şi facă treaba”.

 

 

PROCUROR HUIDUIT

Emil Moţa, procurorul care a instrumentat acest caz nu a dat prea multe informaţii, amintind doar o de o faptă de corupţie a unuia dintre inculpaţi. „Unul dintre inculpaţi este cercetat pentru o faptă de corupţie”. După aflarea verdictului, Moța a plecat de la Tribunal huiduit de cei strânși acolo.

 

SUSȚINERE

Printre cei care au venit să-l susţină pe Dian Popescu a fost vicepreședintele CJ Gorj Mădălina Ciolocoi, primarul din Rovinari Dorin Filip, primarul din Bîlteni Gheorghe Păsărin, fostul primar Ion Iordache, viceprimarul Matei Nădrag, omul de afaceri Daniel Gorgotă, dar și rude.

 

 

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: