Liderul PNL Vasile Blaga vine la Gorj

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, ar putea veni vineri, 29 mai, la Târgu Jiu, alături de alţi liberali din conducerea partidului. Anunţul a fost făcut chiar de acesta, sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL de la Piteşti. Liberalii au adoptat câteva modificări ale Statutului care să elimine din partid persoanele cu probleme cu legea. De la Gorj, cel mai probabil preşedintele fostului PNL Gorj, senatorul Dian Popescu, trebuie să facă un pas în spate după o condamnare penală.

Pe lângă modificări ale statutului, care vor permite sancţionarea celor condamnaţi penal sau arestaţi preventiv, liberalii au votat şi depunerea unei moţiuni de cenzură, pe 5 iunie, împotriva Guvernului Victor Ponta, dar şi programul de guvernare al PNL. 

Atanasiu, huiduit

Şedinţa a fost una cu scântei. Liberalul Teodor Atanasiu a fost huiduit de sală şi nu a fost lăsat să vorbească. În presă a apărut o înregistrare cu Atanasiu care le spunea unor liberali că s-a folosit de pedelişti ca să câştige Preşedinţia dar că nu vor primi nimic, referindu-se aici la postul de premier pentru Cătălin Predoiu, dacă s-ar ajunge la guvernare. La microfon a venit şi Vasile Blaga, el cerându-le membrilor să uite ce s-a întâmplat şi să lase animozităţile. Huiduielile nu s-au oprit astfel că Atanasiu a spus „Vă mulţumesc pentru primire“ şi a părăsit scena. În continuare, Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a declarat în discursul ei că cine nu se va adapta la noile condiţii ale partidului va fi natural dat la o parte. ”Începând de anul trecut suntem împreună şi suntem un singur partid: marele şi noul Partid Naţional Liberal. Cine nu va putea să se adapteze la această nouă realitate va fi în mod natural respins la margine de acest nou organism, care funcţionează din ce în ce mai bine”, le-a transmis Gorghiu delegaţilor la Consiliul Naţional al partidului. Vasile Blaga, celălalt copreşedinte, a spus că nu se construieşte noul PNL pentru a-l da jos pe Victor Ponta. ”(…) Şi nu pot să vă cer dumneavoastră decât să lăsaţi orgoliile deoparte şi să construiţi marea familie a noului PNL, pe statut şi pe protocolul înregistrat la tribunal. Unde e lege, nu e tocmeală! Şi asta în toate organizaţiile noastre. Şi atunci vă garantez că vom câştiga toate alegerile de anul viitor!”, a afirmat Blaga.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: