Liderul USLI: Degeaba vaccinăm profesorii

Profesorii se vor vaccina anti-Covid, copiii nu. O variantă ca toată lumea să poată răsufla ușurată este ca atât dascălii, cât și elevii să fie testați frecvent după revenirea în clase. Un scenariu însă aproape imposibil, dar pe care multe cadre didactice îl văd drept o soluție pentru ca orele să se desfășoare fără niciun fel de emoție.

Constantin Huică, liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, este de părere că profesorii ar trebui să fie testați. După ei, și copiii. Testarea profesorilor fără testarea copiilor nu ar fi deloc eficientă. La fel, și vaccinarea unei singure categorii.

„Testarea este cea mai eficientă. Degeaba vaccinăm profesorii. Nu profesorii sunt pericolul pentru învățământ. Copiii merg în afara orelor de curs în doverse locuri unde pot să contacteze virusul. Dacă se va face testare, atunci vedem despre ce este vorba”, a declarat Constantin Huică, liderul USLI Gorj, la Tele3.

La rândul său, profesorul Cornel Șomîcu este convins că o testare în masă ar ajuta la realizarea unei radiografii reale a învățământului gorjean. Testele rapide ar fi o soluție. „Dacă nu facem testările acelea, măcar să facem varianta nouă, testele rapide, care am înțeles că sunt totuși relevante. Sunt testele rapide care ar putea fi folosite la copii. Eficiența este undeva la 70%. Acele luni din toamnă nu au fost atât de ușoare pentru școlile unde s-au făcut ore. Învățământul cu mască nu e la fel. Profesorii nu se aud, copiii nu îi înțeleg. Ce să mai vorbim de limbi străine sau de copiii mici de I-IV care nu se înțeleg cu învățătorii. Nu aveam voie să atingem copiii, niște reguli aproape imposibil de a fi respectate cel puțin la nivelul primar. Copiii nu pot fi controlați la nivelul acesta. Dacă un cadru didactic încearcă să zbiere să se facă auzit, se trezește vedetă la televizor”, a spus profesorul Cornel Șomîcu.

Cel puțin din ultimele date, școala va rămâne tot online încă o lună. Apoi se va reanaliza fiecare caz în parte în funcție de situația epidemiologică din fiecare zonă. Nu ar fi exclus ca școlile din localitățile aflate în scenariul verde să își deschidă porțile pentru ca elevii să revină în bănci.

Vizualizări: 1,237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: