Liderul USR Gorj, despre jocuri murdare împotriva lui Caragea: “Am dovezi”

Președintele Uniunii Salvați România Gorj, Radu Miruță, a vorbit la Radio Târgu Jiu despre ziua în care fostul șef al Poliției, Viorel Caragea, a fost membru al acestui partid. Miruță susține că a fost mare agitație în lumea politică, la cel mai înalt nivel și la cel mai murdar nivel.

Reporter: Primarul Marcel Romanescu a spus că tot ce s-a întâmplat cu domnul Caragea v-a afectat și a diminuat cumva șansele USR de a intra în Consiliul Local sau veți intra mult mai greu.

Radu Miruță: Sunt calculele politice ale fiecărui competitor. Îi reamintesc domnului Romanescu faptul că la alegerile europarlamentare diferența dintre PSD, PNL și USR a fost la vreo 3%, la o cifră care nu are nicio legătură cu pragul. USR va fi în Consiliul Local, chiar dacă foarte multe persoane nu vor. Sunt tot felul de discuții, domnule, haideți să ne înțelegem acum, că după ce ajung ăia de la USR povestea asta cu înțelegerile pe sub masă nu mai merge. Treaba asta dă ceva fiori obiceiurilor de prin primărie, de fapt ei sunt cam același partid de niște ani, blaturile astea între PSD și PNL, pe care le vedem fie direct, fie indirect, prin rezultatele care sunt așteptate la nivel de Târgu Jiu și de Gorj, să fie realizate cu greutate mult mai mare după ce membrii USR ajung în consiliile locale. Numărul de persoane care vor intra din partea USR în Consiliul Local va diminua numărul de persoane din partea celorlalte partide. USR are niște mecanisme și un sistem imunitar extrem de funcțional. Un membru a fost primit, USR are aceeași ușă și de intrare, și de ieșire, s-a ajuns la concluzia că discuțiile care au fost generate nu fac bine și USR a rezolvat problema cu persoana respectivă. Faptul că un partid are asemenea mecanisme, faptul că poate reacționa e bine. Sunt tot felul de oameni care vin spre USR și unii dintre ei probabil că nu vin cu cele mai curate gânduri. Dacă reușim să fim păcăliți, este pierderea noastră, însă dacă se ajunge în astfel de situații se reacționează și se rezolvă problema instant, ceea ce s-a și întâmplat.

Reporter: Credeți în varianta asta, expusă să de domnul Caragea, că de fapt primarul Romanescu ar fi în spatele pozițiilor adoptate de Clotilde Armand și Claudiu Manda?

Radu Miruță: Eu nu pot să cred decât în ceva pentru care am dovezi și pot să vă spun că am dovezi că foarte multă lume de pe scena politică din Târgu Jiu a început să se agite pe acest subiect.

Reporter: După ce a intrat domnul Caragea în USR?

Radu Miruță: În cele câteva ore care au trecut atunci. Și la cel mai înalt nivel, și la cel mai murdar nivel. Oameni politici din județul Gorj s-au devoalat încercând diverse lucruri pentru ca povestea asta să capete o efervescență mai mare. Nu vă pot spune mai mult.

Reporter: Le era cumva teamă de domnul Caragea?

Radu Miruță: Asta nu știu, nu am de unde să știu care este motivul din spate. Că e vorba de domnul Caragea, că e USR, că e combinația dintre cele două, nu știu. Oricum, sunt convins că nu au făcut treaba asta dintr-o grijă părintească față de USR.

Reporter: Oamenii ăștia politici din ce partid sunt, PNL, PSD?

Radu Miruță: Ambele și încă al treilea.

Reporter: De ce credeți că s-a întâmplat asta?

Radu Miruță: Eu sunt aici să apăr interesele USR. Din momentul în care începuse să se discute dacă acuzațiile la adresa domnului Caragea sunt adevărate sau nu, deși înțeleg că multe dintre acuzații au fost dovedite în instanță sau multe dintre reclamațiile pe care le-a avut la parchet sau la Ministerul de Interne ca fiind nereale, eu nu am vrut ca USR să fie într-o postură permanent defensivă, să stai să explici că acuzațiile aduse unei persoane sunt neadevărate. Pentru că în politică este vorba și despre percepție.

Vizualizări: 3,317

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: