Liftul care a omorât un angajat CEO nu avea revizia făcută, nici autorizaţie ISCIR

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a amendat Complexul Energetic Oltenia pentru decesul la locul de muncă al unui angajat. Este vorba de accidentul de muncă din 20 ianuarie, în urma căruia a murit Kisîm Dan, operator Laborator Teste şi Analize.

Potrivit unui comunicat semnat de inspectorul şef al ITM Gorj, George Romanescu, împrejurărileîn care s-a produs evenimentul au fost următoarele: "În urma unei defecţiuni în sudură de la cazanul nr. 3, cota 52 trebuia executată o lucrare de remediere de către formaţia de reparaţii sisteme sub presiune în colaborare cu personalul Laboratorului Teste şi Analize, respectiv de către Kisîm Dan şi un alt lucrător(C.I.). Pentru deplasarea personalului lucrător la diferite cote de la cazanul nr. 3, care se afla în reparaţie s-a utilizat ascensorul nr. 3. Lucrătorul Kisîm Dan a avut în data de 20 01 2015 program de lucru de la orele 07,30 la 15,30 însă a fost solicitat să lucreze oficial până la orele 19,30. În acest sens, în jurul orelor 18,00 a solicitat liftierului B.I. să-l deplaseze cu ascensorul nr. 3 la cota 68. După ce liftul s-a oprit la cota 68 liftierul a aşteptat ca operatorul K.D. să iasă afară dar a mai întârziat puţin, moment in care ascensorul a pornit singur surprinzându-i pe cei doi la ieşire între puntea liftului şi palier. Liftierul s-a întors către caseta de comandă încercând să oprească ascensorul dar acesta nu s-a oprit şi s-a retras în lateral, sărind din acesta. Kisîm Dan a fost prins cu corpul între podeaua ascensorului şi grinda de sus de la peretele puţului ascensorului.  Liftierul B.I. A anunţat şeful de tură F.F. şi serviciul SMURD. Urmare acestui fapt numitul K.D. a decedat, cauza iniţială comunicată de Serviciul de Medicină Legală Gorj a fost de asfixie mecanică prin împiedicarea mişcărilor respiratorii datorită compresiunii toracice".

Constatarea finală a cauzei producerii evenimentului a reţinut că S.C. C.E.O. S.A. a permis utilizarea echipamentului tehnic- ascensorul- fără revizie periodică efectuată şi fără autorizaţie ISCIR valabilă. S.C. C.E.O.  S.A. a primit trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 28.000 lei şi un avertisment. Au fost dispuse un număr de 7 măsuri de remediere a deficienţelor constatate, mai arată ITM Gorj.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: