Liga 1 va fi nevoită să continue acest sezon

Cluburile din Liga 1 sunt în pauză, iar FRF şi LPF discută despre diferite scenarii de reluare a campionatului fără a ştii dacă acest lucru va fi posibil. Firma eAD Interactive, deținătorul drepturilor TV din Liga 1, a dezvăluit, pentru gsp.ro, clauza din contractul cu LPF care obligă liga să continue acest sezon.

În spaţiul public s-au vehiculat tot mai des în ultima vreme scenarii care includ varianta ca Liga 1 să nu se mai dispute deloc pentru 2019-2020 şi să se înceapă direct cu viitorul sezon. Aceasta ar fi o soluţie dezastruoasă pentru cele 14 cluburi din prima ligă pentru că drepturile TV nu vor mai fi plătite integral, a informat gsp.ro. Deşi firma care deţine aceste drepturi, eAD Interactive, a plătit aproape întreaga sumă pentru campionatul în curs, directorul societăţii, Orlando Nicoară, susţine că există o clauză clară în contract:  "Suma care e trecută acolo prevede un număr de meciuri care trebuie livrate, iar contractul prevede penalizări dacă nu se atinge numărul specificat, dar e prea devreme pentru a spune acum ce va fi peste o lună sau peste două luni".

Din perspectiva numărului de meciuri care s-au disputat în acest sezon, Liga 1 nu a atins nici măcar 75%. În momentul întreruperii, se jucaseră 196 de partide. Mai există 8 etape în play-off şi 12 în play-out, deci un rest de 72 de partide. Ceea ce înseamnă aproape 27% din total şi presupune 7,5 milioane de euro.

Din informaţiile publicate de  GSP, drepturile cesionate de LPF către eAD sunt drepturi TV şi drepturi comerciale, iar cota pentru cele TV a fost achitată în întregime.

Vizualizări: 378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: